İ7 6700 ile GTX 750 TI darboğaz yapar mı?

Mesajımın başına "Söylediğiniz şey bu oluyor:" yazdığım için mesajımın devamının sanki aksini söylemiş gibi olduğumu sonradan fark ettim, o yüzden o kısmı sildim.
GTX 750 Ti, Nvidia'nın iki nesil önceki 700 serisinin kartı, R7 360 ise AMD'nin bir önceki nesil olan 300 serisinin kartı. Kartları birbirine rakip yapan şey fiyattır, nesil falan değil. R7 360 ile GTX 750 Ti neredeyse aynı fiyat ve aynı performansa sahipler. Fakat R7 360 1 nesil önde olduğu için DirectX 12 desteğine sahip, yani daha güncel.

GTX 750 Ti, Nvidia'nın 2 önceki 700 serisinin kartı, R7 360 ise AMD'nin bir önceki nesil olan 3** serisinin kartı. Kartları birbirine rakip yapan şey fiyattır, nesil falan değil. R7 360 ile GTX 750 Ti neredeyse aynı fiyat ve aynı performansa sahipler. Fakat R7 360 1 nesil önde olduğu için DirectX 12 desteğine sahip, yani daha güncel.
Biz performansı konuşuyoruz, dimi.

Şükür ki neyin neye denk olduğunu biliyoruz.

750 ti da zaten yeni nesil olmadığı için arkadaş böyle yorum yapmıştır. Eski seri kart ile yeni seri kart karşılaştırmak pek mantıklı değil sonuçta. :)
Yahu ben arkadaş 470 ile karşılaştırdığı için dedim. Ben de biliyorum yoksa... :)

Katılıyorum o zaman konuyu açan şöyle toplu bir tavsiye verelim. Ya GTX 750TI yi besleyebilecek biraz daha eski bir işlemci almak veya işlemcisi gibi güçlü bir ekran almak ( GTX 1080, 1070 RX480 gibi).

• Nvidia 700 & AMD 200
  • Nvidia 900 & AMD 300
  • Nvidia 1000 & AMD 400
Bunlar doğrudan birbirine rakip seriler oluyor. Ben R7 360 ile GTX 750 Ti rakip diyorum, ama GTX 940 diye bir kart olmadığı için eski neslin denk kartı olarak varsayıyorum. O yüzden GTX 750 Ti ve R7 360 rakiptir ve R7 360 birazcık daha iyidir.

@ExpertMurderer Neden eski nesil işlemci alsın? Yeni neslin giriş veya orta seviyesinden bir işlemci alması daha mantıklı değil mi senin için?

@ExpertMurderer Çok şükür herhangi bir yanlış anlaşılma ve karışıklık yok değil mi?

Şu konuyu anladın sanırım: Güçsüz ekran kartı, güçlü işlemciyi frenlemez. Zaten frenleseydi vay haline APU'ların, vay haline ekran kartsız Intel sistemi olan insanların. Sonuçta dahili grafik işlemcisi barındırıyor, yapsa oda frenlerdi.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı