i7 6700 - MSI GTX 970 Sistem Toplama

Yer
İstanbul
Herkese iyi forumlar.
Bir süredir sistem toplamak için araştırmalar yapıyorum. Gerek forumlar gerek incelemeler olsun bir çok araştırma yaptım. Sonunda oluşturduğum bir sistem mevcut fakat hala kafamda soru işaretleri var. Kasa ve anakart konusunda hala tam karar veremedim.

İşlemci: Intel i7 6700 3.4 Ghz Socket 1151 8MB
Anakart: MSI Z170A M7 Intel Z170 Socket 1151 USB 3.1, 2x M.2 Anakart
Ekran Kartı: MSI GTX 970 Gaming 4GB, 4GB, GDRR5, 256 Bit
RAM: Kingston HyperX Fury DDR4 16GB ( 2x8GB) 2133 MHZ CL15
HDD: Seagate 2 TB Sata III HDD 64 MB 6 GB/S 7200
Kasa:
PSU:

Anakart için msi z170a m5 ve gaming pro incelemesi de yaptım fakat m7 m5 arasında kaldım.
Kasa ve PSU konusunda tam bir karar veremiyorum. PSU içinde gelen kasa çeşitlerine mi bakmalıyım yoksa PSU için ayrı bir alım mı yapmalıyım emin olamadım.

Uzun süreli kullanım düşünüyorum.
Öneri yapabilecek, parçalar hakkında yorum yaparak yardımcı olabilecek arkadaşların cevaplarını bekliyorum.

Son düzenleme:
@Serdar Haliloğlu K serisi olmayan bir işlemciyi Z170 almak hele de M7 anakart almak oldukça gereksiz.

Adsız.png

Bu sistemi tavsiye ediyorum.

İ7 6700 alacak isen çarpan kilidi açık olan modelini al.

Asus z170 anakart serilerinde bir adım önde. Özellikle kullandıkları bileşenler açısından.

Ram için +2400mhz olan bir model al.

HDD WD Blue serisini tercih et.

Kasa ve psu içinde corsair en iyi tercih olacaktır. Bütçene göre ayarla.

Yorumlar için teşekkür ederim. Ben genelde MSI marka ürünleri tercih ediyorum. Önereceğiniz sistemleri anakart olarak z170a m5 veya m7 kullanarak da önerebilir misiniz?
Ek olarak işlemcide bulunan memory type özelliğinin ram seçimi konusunda bir etkisi bulunuyor mu?

@Serdar Haliloğlu tercihlerinize göre önermiş olduğum sistemin ekran kartını ve anakartını MSI marka alabilirsiniz.

Peki işlemcide bulunan memory type özelliğinin ram seçimi konusunda bir etkisi bulunuyor mu? İşlemcilere baktığımızda bellek türlerinde DDR4-1866/2133 gösteriyor. Bunun seçmiş olduğumuz ramdeki mhz değeri ile bir bağlantısı/artısı-eksisi olacak mıdır?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı