i7 6700 - MSI GTX 970 Sistem Toplama

@Serdar Haliloğlu kusura bakmayın. Bu işlerde yenisiniz galiba. i7 6700K işlemcisinin kutu içeriğinden stok soğutucu çıkmıyor. Hadi bunu da geçtim. Stok soğutucu olduğunu varsaymışsınız M7 anakart tercih etmişsiniz. Üst düzey bir O.C. yapmayacak iseniz anakarta bu kadar para verilmemeli. Önerdiğim sistemi alabilirsiniz. MSI istiyorsanız önermiş olduğum sistemin M3 anakart ve MSI marka ekran kartı modelini alabilirsiniz. İnatla anakartı M7 kullanmamanızı tavsiye ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem toplama konusunda yeniyim diyebiliriz. Genel olarak MSI laptop tercihi yapıyordum fakat MSI da her ne kadar ek soğutucular olsa da laptop olduğu için bir süre sonra ısınma konusunda sorunlar mevcut oluyor. O yüzden artık bir masaüstü toplamayı istiyorum. Soğutucu konusundaki tavsiyenize göre sıvı soğutma da ekledim. Kullandığım dizüstü bilgisayar da gaming üzerine yapılan sürümlerden olduğu için yine kullanacağım masaüstünü de bu şekilde düşünüyorum. Performans, hız bakımından oldukça iyi oluyorlar. M7 anakart ile m5 arasında çok çok büyük özellik farkı göstermiyor MSI sitesinde compare ettiğim zaman fakat soğutma konusunda anladığım kadarıyla kullanılan malzemelere göre m7 daha üstün durumda. Uzun süreli bir kullanım ve gelecekte çıkan bir çok şeyi de mükemmel derecede olmasa da iyi bir şekilde çalıştırmasını istiyorum. Bu yüzden m7 tercihi daha çok öne çıkıyordu. MSI Z170A gaming pro anakartı da incelemiştim ama araştırırken anakart hattında iyi yorumlar olsa da kötü yorumlar da oldukça fazla. O yüzden pro gaming yerine M serisinden m5 ve m7 e bakıyorum.

@Serdar Haliloğlu uzun süreli düşünüyorsanız ASUS Z170 Pro Gaming tavsiye ediyorum. Zira MSI ürünlerine uzun vadede güvenmiyor. Çünkü MSI, ASUS'tan daha az süre garanti veriyor.
Kullandığım dizüstünde 3 senedir hiçbir sorun yaşamadım. Asus kullanan arkadaşlarıma nazaran kullandığım cihaz her zaman daha çok performanslı oldu. O yüzden hep MSI tarafına kayıyorum diyebilirim.

M5 ve M7 arasında çok fark yoksa neden M7 seçip paranızı çöpe atıyorsunuz?

Bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi aralarındaki farkın kullanılan malzeme ve soğutma olduğunu belirtmiştim. Bakır temaslı soğutma özelliği m7 de mevcut diye biliyorum. M5 için bir çok yerde özelliklerini inceledim ama bu özellik bulunmuyormuş. M7 için bir de mobil cihazlar konusunda super charger bulunuyormuş. Yoksa özelliklerine bakıldığında sadece usb port sayısı, HDMI gibi farklar mevcut.
Biraz daha farklarını inceledim m7 için yapılan testlerde ses konusunda daha da başarılı olmuş. 2 kartın arasında 150 TL lik bir fark mevcut.

Amacım da zaten bu sistemi toplayıp almadan önce olabildiğince çok fikir alıp sorunsuz bir şekilde olması için uğraşıyorum.

Son düzenleme:
Soğutmayı kafanıza bu kadar takmayın. M5 ve M7 arasında soğutma farkı denen bir şey yok. Ve uzun ömürlülük konusu, Asus'ta aynı malzemeyi kullanıyor MSİ'da. Bu tarz şeyleri kafaya takmak gereksiz. Bütçeye uygun ve istekleri karşılayan kartı alıp geçin. Ve işlemci soğutucu olarak bunu öneririm SilverStone Tundra Serisi TD 02-E. Ve Amazon gibi sitelerden yüksek performanslı hava soğutucuda alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı