i7 6700 sistem için 3070 Ti vs 3080

Ben Bulgaristan da yaşıyorum darboğaz dediğiniz ne anlama geliyor yani bu ekran kartı iyi deye biliyorum yani oyunlarda şu an kasma var ekran kartından dolayı 3070 ya da 3080 hangi işlemci iyi i7 6700 iyi işlemci deye biliyorum @Yavuz YIlmaz @messinicocugu @Shwtds

Ekran kartından tam performans alamıyorsun işlemci yetmediğinden dolayı 6700 10100F'tan bile kötü bir işlemci olduğundan büyük bir darboğaz olur hatta bu darboğazlardan Droplar'da olur oyun oynanmaz anlayacağın.

Ek olarak arkadaş'a 5600 tavsiyesi bence vermeyin ileriye dönük bir sistem tavsiye edin.

Bence 13.nesili bekle.

Anakart masrafları büyük onlarda da 5600 gideri olan uzun süre gidecek bir işlemci ileri dede 5800x3D ile değiştirilebilir AM4 o kadar ölü bir soket değil.

@messinicocugu Uncharted: Legacy of thieves Collection şu an bu oyunda Low 40 FPS alıyorum video kartı yaparsam 3070 Ultra da 60 FPS sabit alamaycam mi ya da işlemci mi değişecek?

İşlemci ve ekran kartını birlikte değiştirmen daha iyi olur.

@messinicocugu uncharted: legacy of thieves collection şuan bu oyunda low 40 fps alıyorum video kartı yaparsam 3070 ultra da 60 fps sabit alamaycam mi yada işlemci mi değişecek?

O islemci ile kullanman demek ekran kartina verdigin paranin yarisi cope gidecek demek. 6700 yillarin islemcisi, emektar ama pek de iyi bir islemci sayilmaz artik gunumuz icin. Ekran kartini tam performansta kullanman icin islemci dolayisiyla anakart ve RAM hatta PSU degismesi gerekebilir.

@messinicocugu uncharted: legacy of thieves collection şuan bu oyunda low 40 fps alıyorum video kartı yaparsam 3070 ultra da 60 fps sabit alamaycam mi yada işlemci mi değişecek?

Anakart masrafları büyük onlarda da 5600 gideri olan uzun süre gidecek bir işlemci ileri dede 5800x3D ile değiştirilebilir AM4 o kadar ölü bir soket değil.
AM5 de tavsiye edebiliriz ama illa ki bir kaç ay'a fiyatlar inecektir. ben am4 tavsiye etmem şahsen.

INTEL ISLEMCI bide video kart onerebilirmisiniz 3070 yada 3080
  • Intel Core i7 13700KF Sixteen Core Processor
  • Z690 Motherboard
  • 16GB Corsair LPX DDR4 3200MHz RAM
  • 1TB M.2 NVMe SSD & 2TB HDD
  • GeForce RTX 3080 Ti
  • 1200 W PSU
  • Sıvı soğutma minimum 240mm

Son düzenleme:
Intel ISLEMCI bir de video kart onerebilir misiniz 3070 ya da 3080

Bu ikisini al anakart ve RAM de alman gerekecek bir de bunlara uygun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı