İ7 6700 Tabanlı Sistem Nasıldır?

Mr Ragnot

Hectopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar telefondan yazdığım için kusura bakmayın. Yazdığım sistemi yorumlarsanız iyi olur.

Ekran Kartı: MSI Rx 480 Gaming X 8G 8GB DX 12

İşlemci: i7 6700 3.4 GHz 8 MB 4 Çekirdek

Anakart: MSI H110 PRO VD D4 2133MHz

RAM: Kingston HyperX 8 GB D4 2133 MHz

Sabit Disk: Toshiba 1TB 64MB 7200PRM

Monitör: Asus VP228TE 1080p 55-75hz Dvı-D

Kasa: Xigmatek Ares 600W 80+ Mid Tower

Sistem böyle, öncelikle şunu belirteyim 3300 TL ve sınırda. SSD istemiyorum, 8GB RAM'e daha sonra 1 tane daha ekleyeceğim. Sorularım ise şöyle:

1. İ7 6700 fazla gibi duruyor ama oyunların gittikçe artan sistem özellikleri için kafamı rahatlatmak istiyorum ve YouTube a başlayacağım. Bunları göz önüne alınca fazla kaçar mı?

2. Alacağım kasa iyi midir geniş midir ve PSUI'su için %84 yani 80+deniyor. Tavsiye eder misiniz?

3. Alacağım anakartın tek eksisi 2 RAM slotu olması mı? Zaten ileride 8 GB RAM ile genişleteceğim için sıkıntı çıkarmaz diye düşünüyorum. Oyunlarda FPS'e etkisi yok değil mi anakartların. Bu arada sistem 5 yıl sonra sıfırdan toplanacak. O yüzden yükseltme yapmayacağım.

4. İyi kötü bir kulaklığım var ve klavye mouseu ucuz almayı düşünüyorum. Kablolu mu kablosuz mu olsun?

5. Günde maks. 2 saat PC'ye bakıyorum. Beni 5 sene filan idare eder mi? Bu arada Ultra takıntım yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben işlemciyi i5 6600 düşürüp kasayı değiştirirdim daha yayın son kullanıcı tarafından tavsiye edilen markalara yönelirdim 600w iyidir. anakart fps etkilemez. Günde 2 saat pc kullanımı için hayli hayli diyorum ben.

Peki hdd yi WD Blue alacağım, kasayı daha detaylı eleştirir misiniz? Sistem sınırfa olduğundan fiyatı artıramam ve açıkçası i7 6700 de çok cazip geliyor. Kasanın içi geniş mi soğutma olayı iyi mi ve psu su sıkıntı çıkartır mı?

HDD'yi WD ya da SeaGate tercih edebilirsin. Mouse ucuz da olsa kablosuz olsun derim. Söz konusu kullanım şartları altında kasa ve psu ile ilgili bir sorun yaşamazsın, için rahat olsun.

Hocam ben şu kasaya baktım benim eski kasayla aynı fiyat 244tl ve fanları usb3.0 portları var. Şunu eleştirir misiniz:

Dark Dragon 500W Mid Tower Usb3.0 Usb2.0 3x12cm fan.

Kasa çok şık duruyor. Benim üste yazdığım kasanın her yeri kapalı gibi. Sistemi Dark Dragona emanet etmek daha iyi gibi.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı