i7 6700HQ ısınma sorunu

UzumluKekim

Kilopat
Daha fazla  
Intel i7 6700HQ model bir işlemciye sahibim ve bu işlemci durmadan 100 derece sınırına ulaşarak kendini kapatıyor. BIOS ayarlarından 100 derece sınırını yukarı çekmeyi denedim fakat BIOS menüsünde bu konuyla alakalı hiçbir bilgi bulamadım. Bu ısınma sorununu nasıl çözebilirim?

Not: Notebook soğutucum var fakat kendi evimde olmadığım zamanlar soğutucuyu yanımda taşımıyorum bunun için ısınma sorununu engelleyemiyorum. Notebook soğutucuyla bile sadece 5-6 derece bir ısı kaybı yaşanarak ısı 90-96 derece civarlarında geziyor.

Not 2: İşlemcinin kendini kapatma ısısını düşürmek büyük zararlara sebep olur mu?

Not 3: Termal macun uygulamasını neredeyse 5 ayda bir yaptırıyorum ve bilgisayar teknik serviste özenli bir şekilde temizleniyor fakat termal macunun yenilenmesiyle ve temizlenmesiyle bile 97 derecelere kadar yükselen ısınmalar oluyor.

Not 4: Eğer Monster Notebook hakkında karalamalar yaparak yardımcı olmaya çalışacaksanız gerek yok, teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci sıcaklığı yükselince frekans düşer, işlemcinin frekansı düşürülebilirsiniz. BIOS'tan dereceyi yukarı çekemezsiniz zira bu mekanizma işlemci içerisinde, işlemciyi korumak için vardır. Kapatmayı başarmak bozmaya yol açar zaten.

Kapanma sorunu için servise bir danışmanızı tavsiye ederim, BIOS güncellemesi varsa fan ayarları ve genel olarak performans/stabilite geliştirmesi yapılabiliyor. Fiziksel olarak cihazı daha soğuk ortamda kullanmak ya da daha güçlü soğutucu kullanmak dışında seçenek yok. 3 seçenek var yani.

Peki bu termal macun tek kullanımlık mı yoksa birkaç defa kullanılabilir mi?

İşlemci sıcaklığı yükselince frekans düşer, işlemcinin frekansı düşürülebilirsiniz.

Bunu denedim işlemcimin turbo boost yapmasını engelleyerek 3.2GHz olan işlemcimi 2.4GHz'de kullanıyorum fakat bu sadece ısınmasını geciktiriyor, belirli bir süre sonra yeniden 100 dereceye ulaşıyor.

Ayrıca yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

İşlemci soğutucu blok “Heatsink” , işlemci yüzeyine tam temas etmiyor olabilir. Heatsink oksitlenmiş olup bakır boru delinmişse işlevini yitirmiş olabilir. Heatsink yenileme gibi bir şansınız varsa bir deneyin derim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı