Intel i7 6850K ısınma sorunu

efsanex

Hectopat
Daha fazla  
Kullandığım işlemci konusunda sanırım bi sıkıntı var. Bilgisayarımı kuralı 1 ay oldu olmadı.
Acaba soğutucu mu yetersiz, yoksa termal macun mu kalitesiz?
(yoksa her şey normal de, ben mi abartıyorum?)

Kullandığım sıvı soğutucu Masterliquid Lite 120. İşlemci belirttiğim gibi: i7 6850K.
Aldığım sıcaklık değerleri, bilgisayarı ilk açtığımda: 38-45 (sürekli/aralıksız in - çıklı).

İhtiyaç var mı bilmiyorum "CPU frequency" alanına baktığınızda yer yer değerler 1.200 - 3.xxx MHz arasında ani çıkışlar ve inişler görülüyor.

(MSI Command Center)

Boştaki o değerlerden korkulacak bir durum göremedim. Asıl yükteki sıcaklık değerlerine bakmak lazım. Cinebench R15 ve Aida64 kurup stabilite testleri esnasında sıcaklık değerlerin eğer 80° üstüne çıkıyorsa o zaman müdahale etmen gerekir.

Açıkcası ilk bilgisayarım değil, kurmuşluğum da var. Fakat bu konular ilk defa ilgimi çekiyor.

Sıvı soğutmayı da ilk kez deneyince merakımı celbetti.

Belli bir ısıda değil de 10+ gibi dereceler sürekli git gel yapınca endişe duydum.
Frekans değeri de belirttiğim gibi inişli çıkışlı olunca...

Dün 30-60 dk The Witcher 3 oyanayarak denedim.
Kapatmadan önceki ulaşılan son sıcaklık (CPU) 70 derece idi. Ekran kartı ise 50+ derecelerde.

Dediğiniz Programları deneyeceğim. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı