i7 6700HQ Isınma Sorunu

Shilzai

Centipat
Merhaba arkadaşlar, Excalibur G700 model laptop kullanıyorum. İşlemci ısınması dışında hiçbir problem yaşamıyorum, hız limiti koymama rağmen 85 dereceyi anlık gördüğü oluyor. Cihaz genel bakımdan yeni geldi.

Forum içerisinde undervolt adı altında pek çok başlık okudum ve gördüğüm sonuçlar beni etkiledi. Ben de undervolt uygulamak istiyorum fakat daha önce böyle bir deneyim yaşamadığım için korkuyorum. İnternet üzerinde yaptığım araştırmaya göre değerleri çok abarttığımız zaman mavi ekran veriyormuş ama bilgisayar tekrar açıldığında sorunsuz çalışıyormuş. Ben bu cihaza bunu uygulayabilir miyim? Sorun yaşar mıyım? Konu hakkında bilgi ve tecrübe sahibi arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Bu arada tekrardan servis ile iletişime geçmeyi planlıyorum ancak bu sorun genel bir sorun gibi görünüyor. Soğutması çok başarılı olan modeller hariç hemen hemen her model 90 derece gibi değerleri görüyor. Son olarak bilgisayarı 1 yıldan fazla bir süredir kullanıyorum ve artık işlemci gücünün tamamını kullanmak istiyorum çünkü bu undervolt olayı beni biraz umutlandırdı.

85c 1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Keşke dizüstü almasaydın. Bir de havalar sıcakladı bu normal birşey dizüstünden fazla anlamam ama soğutucu felan takılıyor mu bilmiyorum takılıyor sa tak veya klima felan varsa onla çalıştır ben öyle yapıyorum :D ve benimkide casper masaüstü ısınıyor

Undervolting yapabilirsin.
Ya Throttlestop ya da Intel XTU kullan. Benim tavsiyem XTU ile ayar yapıp stabil çalıştığı voltaj offset değerlerini belirle. Sonra default ayarlara getirip XTU'yu kaldırıp sistemi tekrar başlat. Ondan sonra Throttlestop kurup Throttlestop'a direkt o değerleri gir. O aşamaya gelince yazarsın.
Voltaj offset değerlerini 6700HQ undevolt diye aratırsan bulursun. Her işlemcide bu değerler farklı olabilir ama fikir vermesi açısından iyi, zaman kazandırır.

Cihaz bugün elime tekrardan ulaştı, normal masaüstü performansı olarak ne yaparsam yapayım 75 derecenin üzerine çıkartamadım. Aida64 ile stress testine bıraktım; yaklaşık olarak 30 dakika çalıştı ve sıcaklık 82 dereceyi geçmedi fakat oyun testi sırasında anlık 89 dereceyi gördü. Oyun testi sırasında performans dalgalanması yaşanmadı.
Undervolting yapabilirsin.
Ya Throttlestop ya da Intel XTU kullan. Benim tavsiyem XTU ile ayar yapıp stabil çalıştığı voltaj offset değerlerini belirle. Sonra default ayarlara getirip XTU'yu kaldırıp sistemi tekrar başlat. Ondan sonra Throttlestop kurup Throttlestop'a direkt o değerleri gir. O aşamaya gelince yazarsın.
Voltaj offset değerlerini 6700HQ undevolt diye aratırsan bulursun. Her işlemcide bu değerler farklı olabilir ama fikir vermesi açısından iyi, zaman kazandırır.

Şuan değerler fena değil ama daha düşük sıcaklıklar görmek istiyorsam; undervolt yapmak zorunda kalacağım galiba.

Son düzenleme:

Rehber i5 icin yazildi ama tum islemcilerde prosedur aynidir. Birebir uygulayabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı