i7 6700HQ ve GTX 960M kaç yıl daha gider?

i7 6700HQ 2.6 GHz.
GTX 960M 4 GB.
8x2 16 GB 2133 MHz RAM.
128 GB SSD (530 MB/sn okuma, 135 MB/sn yazma)
1 TB HDD (300 MB/sn okuma, 100 MB/sn yazma)
Bu laptop kaç yıl daha götürür? Lütfen tüm özellikleri ele alın.

Beklentine bağlı aslında sizin bu sistemlerden beklentiniz ne oluyor ki tam olarak? Ben bir önceki sistemimde i3 2120 ve HD 6350 kullanıyordum ki gayet tuttu beni 9 sene boyunca. Yaptığın ne PC'de Belki de sadece LoL, Knight tarzı oyunlar oynuyorsun öyle ise 7-8 sene tutar. Belki de yeni oyunları yüksek ayarlarda oynuyorsun öyle ise MAX 2 sene tutar, sistemden beklentin nedir?

Konu mesajından yazdığım oyunları en ağırlarını düşük-orta, hafif olanları yüksekte oynamak istiyorum. Benim için bilgisayarı geçtim, mouse almak bile çok zor olduğu için (babam sağolsun) uzun süre götürmesi lazım beni.

Minecraft hariç diğerlerini rahat 5 sene oynarsınız diye düşünmekteyim. Minecraft'ı modlu oynuyorsanız RAM'lerden dolayı bir süre sonra hatalar veya donmalar yaşayabilirsiniz. Eğer bilgisayarı 3 veya 5 ayda bir temizlerseniz, ısınmaya başladığında termal macun yenilerseniz 5 sene kadar götürebileceğini düşünüyorum. Tabii sistem zorlayan farklı oyunlar oynarsanız bu süre kısalabilir.

SSD ile FPS'in ne alakası var? 2 yıl daha düşük kalitede birtakım oyunları oynayabilirsin.
Demek istediğim, SSD takviyesi ile oyunlarını SSD'ye yükleyebilirsin. PC'yi aldığında yanında gelen HDD ömrünü tamamlamaya yakın olduğu için öyle bir tabir kullandım. Yoksa öyle bir şey olmadığını biliyorum.

Modlu değil, PvP sunucularında oynuyorum.

Tamamdır gördüm. En azından 4-5 sene garanti diye düşünüyorum ama kaliteli bir termal macun kullanmalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…