i7 6700k 4.5GHz Overclock ve Test Sonuçları

beruxen

Megapat
Daha fazla  
Yaklaşık 1 hafta önce Cooler Master Ml240l RGB sıvı soğutma aldım. Ürünü i7 6700k işlemcim için kullandım. Testi yaparken oda sıcaklığı tahminime göre 28-30°C derece civarındaydı. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlara birkaç soru sormak istiyorum.

1-) Yaptığım overclock başarılı mı?
2-) Ben bu sistemde oyun oynuyorum. Bazen Android Studio'da uygulama geliştiriyorum. Bazen Vmware kullanıp sanal makinelerde farklı işletim sistemleri kullanıyorum. Benim için bu overclock gerekli mi?
3-) Kullandığım RAM 3000MHz destekliyor. Fakat şu anda 2133 MHz. Ramleri 3000 MHz yapmak benim için gerekli mi? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • i7 6700K
  • MSI Z170A Gaming Pro Carbon
  • MSI RX 480 8GB
  • Corsair 240GB SSD,
  • Aerecool P7-C1,
  • Aerocool Kcas 600W 80+ Bronze,
  • Cooler Master Ml240l RGB
  • Corsair 2x8 GB 3000MHz RAM

Dosya Ekleri

• ovclock3.png
    99,8 KB · Görüntüleme: 105
  • stabilitytest.png
    17 KB · Görüntüleme: 97
  • overclock2-min.png
    375,5 KB · Görüntüleme: 103
Son düzenleyen: Moderatör:
RAM için şöyle söyleyebilirim; kapasite varsa neden kullanmayasınız ki. XMP ile 3000 e getirmenizi tavsiye ederim.

RAM’leriniz 3000MHz destekliyorsa 2133 olarak kullanmanın anlamı yok yükseltin.

O işlemci için 4.5GHz evet gayet güzel bir değer rahatça kullanın

Sizin için overclock gerekli mi ? Yani işlemciniz normalde bile yeterli düzeyde ama daha performanslı olabilecekse niye olmasın Overclock güzeldir devam edin.

Yardımlarınız için teşekkürler. Son olarak 4.5GHz için 1.262v verdim. CPU-Z ile kontrol ettiğimde sabit olarak bu voltajı alıyor. Sürekli bu voltajda olması problem çıkarır mı ? Bellekleri XMP ile 3000MHz yaptığımda ise DRAM voltajı 1360 oluyor. Bu voltaj normal mi? Yardımlarınız için tekrar teşekkürler.

Her şey normal hiçbir sıkıntısı yok, iyi günlerde kullanın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…