i7-6700K 5 GHz OC yapmak

İlginiz ve verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim fakat aradığım asıl cevap 5.0 GHz nasıl çıkartacağım çünkü daha önce böyle bir işlem yapmadım internetteki araştırmalarımda genellikle 4.6 GHz yükseltenleri gördüm 4.9 falan da var ama nasıl yağtığını göstermemiş 2 ve 5 senelik videolar hepside kac Volt ayarlamam gerek nerelere ne yazmam lazım onların cevabını verebilecek ya da nereden öğrenebileceğime yardımcı olabilecek varsa sevinirim izlediğim videolarda belki söylüyorlardır fakat ingilizcem yok görmeden anlayamıyorum :)

i7 7700K 4.8 GHZ de su soğutma ile stabil kullanıyorum. 6700K yı 5.0 ghz ye overclocklamak için extra soğutmalara ihtiyacın olacağı kesin. Stabil nasıl kullanıcaksın orasıda büyük soru işareti.

Böyle birşey buldum: İ7-6700K 4.9GHz Stabil Overclock

6700K oyun performansına 3600 ile kafa kafaya bir işlemci, iyice saçmalıyorsunuz bilip bilmeyen herkes atlamış konuya. Overclock ile darboğaz azalır elbette fakat 5 GHz yapman çok zor en fazla 4.7-4.8 görebilirsin. Voltajı fazla abartmamaya çalış bu işlemciler için 1.4 üzeri iyi değil 1.3-1.35 arasında kalman daha sağlıklı. Bu voltaj aralığında 4.6-4.7 görebiliyorsan stabil olarak gayet iyi. Daha yukarısını istiyorsan işlemci anakart değiştirmelisin arkadaşların söylediği gibi.

i7 7700K 4.8 GHz'de su soğutma ile stabil kullanıyorum. 6700K'yı 5.0 GHz'ye overclocklamak için extra soğutmalara ihtiyacın olacağı kesin. Stabil nasıl kullanıcaksın orasıda büyük soru işareti.

Böyle bir şey buldum: İ7-6700K 4.9GHz Stabil Overclock

Konu da işime yarayacak cevaplar var gibi teşekkür ederim...

6700K oyun performansına 3600 ile kafa kafaya bir işlemci, iyice saçmalıyorsunuz bilip bilmeyen herkes atlamış konuya. Overclock ile darboğaz azalır elbette fakat 5 GHz yapman çok zor en fazla 4.7-4.8 görebilirsin. Voltajı fazla abartmamaya çalış bu işlemciler için 1.4 üzeri iyi değil 1.3-1.35 arasında kalman daha sağlıklı. Bu voltaj aralığında 4.6-4.7 görebiliyorsan stabil olarak gayet iyi. Daha yukarısını istiyorsan işlemci anakart değiştirmelisin arkadaşların söylediği gibi.

Asıl aradığım cevaplar buydu kaç Volt ayarlamam falan gerektiği arkadaşlar direk ekran kartıma takıldığı için konu biraz sabtırıldı yakın zamanda zaten alacağım işlemci anakart şimdilik elimdekilerle Max seviyede kullanmak istedim şu an 1.236 v kullanıyor 1.35 ideal olacak gibi 4.6 sonrasında 4.8'e çıkartıp test yapıp paylaşayım anlayan arkadaşlar var ise değerlendirirse sevinirim.

Konuya dahil olmadan edemedim, RTX 3070 Gaming X Trio o fiyata gerçekten çok iyi. Hayırlı olsun.

Çok teşekkür ederim daha iyileri sizin olur inşallah.

4.3 GHz üstüne çıkamadım kaç gündür uğraşıyorum ama sistem yetmiyor ya da PSU yetmiyor orasını çözemedim 4.3'de 55 dereceyi geçmiyor OCCT testinde soğutmadan yana bir sıkıntısı yok gibi ama 4.6'ya çekip teste soktuğumda mavi ekran veriyor Volt değerini otomatik yaptım olmuyor 1.3 yaptım olmuyor 1.3 üstüne ayarladığımda direk kapanıp açılmaya başladığı oldu tamda anlamadığım için saldım artık anakart işlemci alana kadar böyle idare edeceğim ama bu seferde kafam PSU'da kaldı acaba onu da yükseltmem mi lazım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı