i7 6700K GTX 970 Sistem için PSU, Sıvı Soğutma ve Kasa

Durumunuzu anladım. Bu konularda biraz daha araştırma yaparsanız sizin için daha iyi olur. En azından markalar ve modeller hakkında bilgi sahibi olursunuz.
R9 390X ekledim çünkü GTX970'den daha iyi. Ama Nvidia hayranlığınız varsa ve monitörle birlikte 6000TL bütçeniz varsa size 2K sistem de önerebilirim. İ7 6700K O.C edilebildiği için sıvı soğutma da ekledim. Zalman ve Corsair piyasanın en iyi kasa ve PSU'larını yapıyorlar. Eğer monitör dahil 6000TL bütçeniz varsa size aşağıdaki sistemi öneriyorum.

Dosya Ekleri

• 6000TL 2K Monitörlü Sistem GTX970.png
    43,5 KB · Görüntüleme: 196
Dolar düşerse diye kaydettim resimi. Vallaha bunda manyak oyun oynanır o monitörle filan.R9'u evet herkes diyor Nvidia'dan daha iyi diye araştırdım gerçekten de öyle baya fark var. Ama dediğim gibi zaten sizde anlamışsınız durumu sanırım.Monitör ve SSD'yi de çok kalite oyun oynamayacağım için düşük tuttum pişman olacağımı düşünsem de. Aslında yeter gibi bana ssd monitör filan haliyle bu kadar para verip R9 filan almam çoğu kişiye komik ve saçma geliyor olabilir , doğrudur ama ben o kadar fazla oyun oynamayacağım için böyle yaptım.

Benim aklıma şey takıldı bu GTX970 Evga ile MSI'nın nasıl bir farkı vardır.

Bir de eğer fiyat çok yüksek olursa dediğiniz gibi işlemciyi i5 skylake yapacağım birde ram'i 8gb düşüreceğim.

Anakart'da ise Killer ethernet olduğu için m5 kalmayı düşünüyorum.

Soğutucuda h60 sizce yetecek mi?

Sorularına teker teker, uzunca, elimden geldiğince kolay anlaşılır bir şekilde anlatmaya çalışıcam.
Monitör ve SSD çok önemli parçalar değiller. Aslında önemliler ama şöyle. Monitör kasanın performansını görmemize yaradığı için en önemli parçalardandır. Ama bir sürü farklı özelliği bulunmadığı için çok önemsenmez. Monitör 2560x1440 olursa gelecek 5 yıl içinde size şüphe uyandırmaz. 1080P 60Hz monitörde 200FPS bile alsanız 60FPS görüceğiniz için 1080P 60Hz monitöre 80FPS'den fazla veren bir ekran kartı gereksiz olur. 2560x1440 çözünürlükte 60Hz ise daha net bir görüntü sunduğu için hız olarak fark sunmasada görüntü kalitesi açısında göze hoş gelir ve GTX970'in performansını bizzat gözünüzle anlayabilirsiniz.
SSD ise 480GB'dan fazlası 20000TL'lik sistemlere önerdiğimiz için şuan size 480GB yeterli. 480GB içine Windows kurabilir, grafik çalışmaları yapabilir, GTA 5 gibi oyunları kurabilirsiniz. SSD ile GTA 5 oynarsanız oyunun ara sahneleri hızlı açışı ve kaplamaların hızlıca yüklenmesi sizde gerçek dünya hissiyatı oluşturur. Ama bu bütçeye SSD alınabiliyorken almanız çok önemli. Çünkü sistem aşırı derecede hızlanıyor. Bir de bahsettiğiniz gibi bir laptop kullanıyorsanız aradaki farka inanamazsınız. Şuan ben 7200RPM kalitesiz bir HDD kullanmama rağmen laptoptan geçiş yaptığım için hızdan gayet memnunum. SSD ise sistemi çok ayrı bir derecede hızlandırır. Şiddetle tavsiye ederim.
R9 390 mı GTX970 mı konusuna gelirsek R9 390 daha iyidir. Ancak siz anladığım kadarıyla sistemin her özelliğinden faydalanacağınız için GTX970 önerebilirim. Arada 20FPS fark yok sonuçta. Nvidia'nın meşhurluğu (bilinçsiz kullanıcılar için) çok yüksektir. Ve yazılım kalitesi de aynı derecede yüksektir. Nvidia'nın oyunlarda kullanmak için sunduğu GeForce Experience yazılımının içinde birsürü özellik vardır. AMD'de de aynı şekilde benzer bir yazılım vardır ancak Nvidia'nın kalitesi bu konuda daha iyidir. Buyüzden GTX970 sizin için daha iyi olucaktır.
Evga, bildiğim kadarıyla Nvidia'nın ekran kartlarını en iyi üreten firma. Tabii ki bu Evga markasının aynı ekran kartı için farklı sürümleri mevcut. O sürümler içerisinde her zaman en kalitelisi SSC serisidir. Performansta 5-10FPS fark oluşmasa da soğutma kalitesi gibi faktörler konusunda SSC serisi daha iyidir.
İşlemciyi İ5 yapınca sizin memnuniyetinizi kazanamadım galiba. Ancak bu konuda yanılıyorsunuz. Bazı İ5'ler bazı İ7'lerden daha iyidir. Bu sınıflandırmayı "İ5, İ7'den kötüdür." gibi yapamazsınız. Seçtiğim İ5 işlemcisi hem DDR4 destekli, hem genç ve yeni mimarili, hem de O.C edilebiliyor. Size yetmediği zaman O.C yaparsanız sizi bence 5 yıl rahatça götürür. Grafik tasarımda vs. herhangi bir sorun çıkarmaz. Bildiğim kadarıyla bu işlemcinin İntel içindeki sınıflandırması şöyle "Xeon ailesi, İ7 SLI desteğinin en iyi olduğu grup, İ7 6700K O.C, İ7 4790K O.C, İ5 6600K". Yani sizi kesinlikle yarı yolda bırakmayacaktır 5-6yıl boyunca.
RAM konusunda ise 8GB günümüz sistemlerinde gayet yeterli. 16GB RAM alsanız ve 8x2 şeklinde 2 slot halinde alırsanız 1 slot uzun zaman boyunca çalışmayacak. Yani verdiğiniz paranın anlamı kalmayacak.
Ethernet konusunda ise 1Gigabit internete sahip değilseniz boşuna ethernet için anakart değiştirmeyin. Zaten aralarında performans farkı yok. İ5 6600K için Z170A Gaming Pro anakart uygun olduğu için değiştirmeyin. Zaten oyuncular için olan anakartların hepsinde aynı özellikler var. Killer Ethernet portunun herhangi bir avantajı yok. Olsa bile teoride var, pratikte yok. Killer Ethernet portu için anakart değiştiren arkadaşlar şuan "Keşke değiştirmeseydim. Aralarında hiçbir fark yok." diyorlar. Bence değiştirmeyin.
Soğutucu ise Corsair kaliteli bir marka olduğu için kalite sorunu yok. O.C edince yeter mi konusuna gelirsek ise elbette yetecektir. Çünkü kaliteli sıvı soğutmaların hepsi sessiz ve performanslı çalışır. İşlemci buz gibi çalışır. Yazın hiçbir sorun olmaz.

Hocam overclock yapmayacaksanız ne gerek var o kadar masrafa. İşlemci konusuna gelirsek i5 ile i7 arasında fark yok. Bu yüzden parayı ekran kartına basmak çok daha mantıklı sonuçta i5 6600k ile hiçbir ekran kartı darboğaz yapmaz. Açıkçası 5000 TL'lik sisteme GTX 970 koymak içime sinmiyor. Eğer sıkı bir overclock yapmayacaksanız şu sistemi öneriyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2016-01-24-22-42-19.png
    50,7 KB · Görüntüleme: 196
Arkadaş sadece oyun oynamayacak. Bu yüzden işlemcinin iyi olması şart. GTX980 ise o kadar parayı hakkeden bir ekran kartı değil. GTX980 alsa bile 60FPS'den sonrasını göremeyecek. GTX980'in performansını sadece ekranın köşesinde yazan bir sayı olarak görücek. Gereksiz yatırımı olan bir sistem yapmışsınız bence.

Son düzenleme:
Tamamda GTX 980 + İ7 ile GTX 970 + İ5 seçenekleri arasından seçim yapmamız lazım. GTX 970 + İ7 oldukça gereksiz oluyor. Amacı üst düzey Render olmadıkça İ5 yeterlidir. Üstelik GTX 980 performansına göre o kadarda pahalı değil. Tabi ki sizin düşünceniz.

Hocam elinize sağlık çoğu sorun aklımdan çıktı. Ram azaltıp ssd arttıracağım. Aklımda sadece i5 i7 mevzusu var.Yani o kadar fiyat farkı birşeye değmeli gibi.

Hocam oyun için gayet sağlam ama dediğim gibi yazılım renderla uğraşığ birazda oyun oynayacağım o yüzden ekran kartını orta karar düşündüm

Yani işte ileride çizim veya video tarzı işlere girişmeyi düşünüp yazılımla uğraşacağım için i5 alıpta keşke demek istemiyorum ve ekran kartı 970 sanki yeticek gibi bana yıllardır 610m kullanan biri olarak

İ5 ile İ7 arasında elbette performans farkı var. Ancak i5 6600K sizin için gayet yeterli bir işlemci. Yetmediği durum olursa O.C yapıp sorunu ortadan aşarsın. Ama i5 6600K şuanki sistemler için yeterince iyi bir işlemci. İ7 6700K'yı GTX980 Ti SLI veya 3 tane GTX980 Ti'ı kullanmak isteyenler almalı. Çünkü onun için yapılmış bir işlemci İ7 6700K.

haklısınız sanırım almışken en iyisini almak istemiştim de sli filan düşünmüyorum.Belki render olurdu.Ben araştıracağım bu iki işlemciyi.

Herkese çok teşekkürler kafamdaki çoğu soru kalktı.

Son olarak msi z170a serisi m5 m3 ve gaming pro anakartlarının hepsi i5 skylake uyumludur değil mi

------------------------------Edit------------------------------------------------

4 Tane sistem dizdim arkadaşlar sizlerin yorumları doğrultusunda.

1.Sistem: 6700k ve bütçeye uygun. Render dostu bir sistem GTX970 var.
2.Sistem: Birinciye ek olarak sadece 120 yerine 250 GB SSD var.
3.Sistem: Yapabildiğim en bütçe dostu sistem 6600K GTX970.
4.Sistem: Oyuncu sistemi her ne kadar monitör kötü olup 6600K olsa da.R390x var.

Gönlüm 2.'den yana gibi.

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    30,4 KB · Görüntüleme: 310
  • 2.PNG
    30,6 KB · Görüntüleme: 191
  • 3.PNG
    30 KB · Görüntüleme: 191
  • 4.PNG
    30,5 KB · Görüntüleme: 190
Monitör 2560x1440 çözünürlüklü mü? Eğer öyleyse sana 2. ve 4. sistem arasında düşünmeni tavsiye ederim. İ7 6700K'nın sizin işinize yarayacağını çok düşünmüyorum. GTX970 ise 2K oyunlarda şuan +50FPS verebildiği için düşünülebilir. Ancak İ5 6600K size kesinlikle yetecektir. R9 390X size 2K'da gelecekte de GTX970'den daha iyi bir performans sunacaktır ve daha uzun ömürlü olucaktır. Burada size bir soru yöneltmem gerekicek. Gelecekte ekran kartı mı yükseltirsin yoksa işlemciyi mi? Eğer "İşlemci yükseltmekle uğraşamam, ekran kartı daha basit." derseniz 2. sistemi öneririm. Ama benim sizin için önerdiğim sistem 4. sistem.
Bu anlattıklarım eğer monitör 2560x1440 ise geçerlidir. Yoksa benim önerdiğim sistem daha mantıklı.
Anakart konusunda ise o konu hakkında bir bilgim yok ama aralarında çok fark olacağını düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…