i7 6700K için delid yapılır mı?

TayfunYASA

Decapat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: Asus Rog Strix X570-E Gaming WI-FI

İşlemci: Ryzen 9 5900x

Ram: Corsair Vengeance RGB RS 4x8 3600 Mhz ( Samsung B-Die )

Ekran Kartı: MSI RTX 3090 SUPRIM X 24G 384 Bit GDDR6X

M2 SSD: Samsung 980 PRO 1TB

Güç Kaynağı: Asus ROG Thor 1200P 1200W

Kasa: Cooler Master TD500 Mesh White

Soğutma: Asus ROG STRIX LC 240 RGB White Edition
i7 6700K için delid öneriyor musunuz? 4.6 GHz üstüne çıkamıyorum, ısıdan dolayı kapanıyor.

Sogutucum Thermaltake 240mm sıvı sogutma.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle ezbere gelişi güzel yazıyorsunuz ki yazılanları iki saniye kendinizi verip okusanız şu yaşanmayacak. OC yapılmasın zararlı mı dedim? Niye OC yapıyorsun işlemcin yanar mı dedim böyle bir cevap veriyorsun. Adam işlemciye haddinden fazlasını verip shutdown yaptırıp duruyor. Diyorsun ki niye böyle yazdın dengeli yaparsa bir şey olmaz. Ne alaka?
İşte bu yüzden delid yapılması gerekiyor. Isınma sebebi, içerisindeki uyduruk termal macundan kaynaklanıyor. Delid yapıldığında işlemci hem daha serin çalışacak hem de daha yüksek frekanslara rahatlıkla çıkabilecek, işlemci kabak değilse eğer. Tabii ki sıvı metal bir ürün ile yapılması gerektiğini belirteyim.
Delid yapılmasın demedim ki değinmedim bile o noktaya. 😄 Delid 6, 7 ve 8. nesil OC. yapılacak Intel işlemciler için zaten gerekli.

Belki render işleriyle uğraşıyor. Yapılabilir ama yaparken dikkatli olun :)
Delid işlemini kendim yapmıcam, İzmir'de birini buldum kit ile yapıyormuş
Çöpe atma kısmını nereden uydurdunuz? OC'u kastediyorsanız ayarları dengeli olarak arttırdığınız sürece sıkıntı olmaz. Önemli olan soğutma kısmı. Ayrıca 7. nesil İntel işlemcilerin çoğu çöp oluyor artık.
Overclock yaparken dengeli arttırıyorum ama işkence testinde %80'lerde işlemci ısındığı için reset atıyor 4.7 çıktığım zaman, açıkcası istediğim şu 4.7 4.8 ghz'de yükte 80 dereceyi geçmemek istiyorum, malum yaz ayları geldi havalar ısındıkça daha fazla ısınacak işlemci en azından delid yaparsam daha iyi sonuç alabilirim diye düşünüyorum.
Öyle ezbere gelişi güzel yazıyorsunuz ki yazılanları iki saniye kendinizi verip okusanız şu yaşanmayacak. OC yapılmasın zararlı mı dedim? Niye OC yapıyorsun işlemcin yanar mı dedim böyle bir cevap veriyorsun. Adam işlemciye haddinden fazlasını verip shutdown yaptırıp duruyor. Diyorsun ki niye böyle yazdın dengeli yaparsa bir şey olmaz. Ne alaka?

Delid yapılmasın demedim ki değinmedim bile o noktaya. 😄 Delid 6, 7 ve 8. nesil OC. yapılacak Intel işlemciler için zaten gerekli.
Haddinden fazla voltaj verdiğimi veya dengesiz overclock yaptığımı nereden çıkardınız ? 4.6 Ghz de stabil olarak kullanıyorum üstüne ısından dolayı çıkamıyorum, bu yüzden delid önerir misiniz diye konu açtım

Son düzenleme:
Delid işlemini kendim yapmıcam, İzmir'de birini buldum kit ile yapıyormuş

Overclock yaparken dengeli arttırıyorum ama işkence testinde %80'lerde işlemci ısındığı için reset atıyor 4.7 çıktığım zaman, açıkcası istediğim şu 4.7 4.8 ghz'de yükte 80 dereceyi geçmemek istiyorum, malum yaz ayları geldi havalar ısındıkça daha fazla ısınacak işlemci en azından delid yaparsam daha iyi sonuç alabilirim diye düşünüyorum.

Haddinden fazla voltaj verdiğimi veya dengesiz overclock yaptığımı nereden çıkardınız ? 4.6 Ghz de stabil olarak kullanıyorum üstüne ısından dolayı çıkamıyorum, bu yüzden delid önerir misiniz diye konu açtım
Alıntı yaptığın mesajımı okuma tenezzülünü gösterirsen fikrimi belirttiğimi görürsün.

Sana bir şey derdim de işte farklı bir platformda olmamız gerekiyordu. Aklı selim arkadaş. Adam OC yapıyorum aşırı ısınıp bilgisayar kapanıyor diyor. Bilmem var mı okuman? Dengeli yapıyormuş gibi mi geldi sana?
Aklı selim arkadaş adam en fazla bu kadar yapabiliyor çünkü soğutma buna yetiyor. İletkenliği yüksek bir ürün kullanırsa ısınma sorununun önüne geçmiş olacak.

Aklı selim arkadaş adam en fazla bu kadar yapabiliyor çünkü soğutma buna yetiyor. İletkenliği yüksek bir ürün kullanırsa ısınma sorununun önüne geçmiş olacak.
Hadi canım... Bak sen böyle zor bir bilgiyi vermesen ben nasıl bilecektim...
Kendi kendinize gelin güvey olup mesaj yazıyorsunuz arkadaş. Ben sana delid yapmasın, OC yapmasın mı dedim?

İşlemciye Delid işlemini bitirdik , 1.390v'da 4.8 GHz AIDa64 Testinden geçti

AIDA64 Testinde maksimum sıcaklık 77c
CPU-z Bench ve Stres testinde maksimum sıcaklık 66c

Delid işleminden sonra sıcaklıklar net olarak 18c düştü.

İşlemciye Delid işlemini bitirdik , 1.390v'da 4.8 GHz AIDa64 Testinden geçti

AIDA64 Testinde maksimum sıcaklık 77c
CPU-z Bench ve Stres testinde maksimum sıcaklık 66c

Delid işleminden sonra sıcaklıklar net olarak 18c düştü.
Bende i5 7600 var sırf fantezi olsun diye yapasım var. Çok canım çekiyor. 😄

Valla delid işlemi görüldüğü kadar zor bi işlem değilmiş öyle söyliyim performans olarakta gayet iyi sonuçlar verdi.

O.C bile yapılamıyor hocam zaten, delid yapmak gereksiz o işlemciye. Fantezi diye kaldırıp çöpe atmayın.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı