i7 6700K ısınıyor

efe.m.ö

Centipat
Selam arkadaşlari

Ben PC'yi 2017 şubat ayında topladımi İşlemci olarak i7 6700K kullanıyorum, soğutucum ise Cooler Master Seidon 120V V2 sıvı soğutma. Birkaç gün önce PC'yi açıp temizledim ve macun değiştirdim. PC'yi açtığımda sıcaklık boşta iken 40 civarı %10-30 arasında 50-60 bazen ise 70'lere kadar çıkıyor, BF5 açtığımda ise işlemci kullanımı %50-60 arası oluyor, sıcaklık 85'lere 90'lara kadar çıkıyor. PC'yi temizleyip macun değiştirmeden önce bu kadar ısınmıyordu rahat bir şekilde oynayabiliyordum.
Macunun kalitesiz olabileceğini düşünüp bir arkadaşımdan daha kaliteli bir macun rica ettim ve bir daha sürdüm, bu sefer boşta 30 dereceye kadar düştüm ama işlemci yüke girince yine ısınıyor sıvı soğutma çalışıyor gibi duruyor. Hiçbir OC girişiminde bulunmadım, BIOS ayarlarını da sıfırladım, durum hala düzelmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığın macunların isimleri nedir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoya göz atıp macun kalınlığı konusunda referans edinebilirsin. Sıvı soğutma sistemi içerisindeki sıvının dolaşım hızında oynama yaptın mı? Bu hızı düşürerek tekrar dener misin?

İlk kullandığım HC 151 ikinci kullandığım Cooler Master'ın bir macunu.
sıvı soğutma içindeki sıvının hızıyla bir oynama yapılmadı
Kullandığın macunların isimleri nedir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoya göz atıp macun kalınlığı konusunda referans edinebilirsin. Sıvı soğutma sistemi içerisindeki sıvının dolaşım hızında oynama yaptın mı? Bu hızı düşürerek tekrar dener misin?

Sıvı soğutmanın sıvısının hızını nasıl ayarlayabilirim?

Elinle manual olarak voltaj düşürürsen ortalama 5-15 derece fark yaratacaktır.

CPU Core voltaj zaten 1.200 standart ayarında daha önceden de bu ayarda kullanıyordum PC ısınmıyordu.
Ben stok fanı tam oturtmadığım için 90-100 oluyordu boştayken derece yerine tam oturtunca ve iyice sıkınca sıkılacak yerleri falan 30-45 arası oldu boştayken hatta 45'i bile geçmedi. Alakası var mı bilmiyorum ama tam oturduğuna yerine emin ol.

5 Ile 6 kere söktüm taktım bir değişiklik olmadı.

Selam arkadaşlari

Ben PC'yi 2017 şubat ayında topladımi İşlemci olarak i7 6700K kullanıyorum, soğutucum ise Cooler Master Seidon 120V V2 sıvı soğutma. Birkaç gün önce PC'yi açıp temizledim ve macun değiştirdim. PC'yi açtığımda sıcaklık boşta iken 40 civarı %10-30 arasında 50-60 bazen ise 70'lere kadar çıkıyor, BF5 açtığımda ise işlemci kullanımı %50-60 arası oluyor, sıcaklık 85'lere 90'lara kadar çıkıyor. PC'yi temizleyip macun değiştirmeden önce bu kadar ısınmıyordu rahat bir şekilde oynayabiliyordum.
Macunun kalitesiz olabileceğini düşünüp bir arkadaşımdan daha kaliteli bir macun rica ettim ve bir daha sürdüm, bu sefer boşta 30 dereceye kadar düştüm ama işlemci yüke girince yine ısınıyor sıvı soğutma çalışıyor gibi duruyor. Hiçbir OC girişiminde bulunmadım, BIOS ayarlarını da sıfırladım, durum hala düzelmedi.
Başkan bende i7 6700k kullanıyoruz uzun zamandır cooler master kule soğutucuyla boşta 25 c yükte 40,50 arası bence senin sıvı soğutma problemli olabilir

Dostum senin yaptığın bir işte hata var. Bence yaptığın adımları tek tek gözden geçir.

Bu gün bir kere daha söküp takacağım başka bir fan ile test yapacağım.
Başkan bende i7 6700K kullanıyoruz uzun zamandır Cooler Master kule soğutucuyla boşta 25 C yükte 40, 50 arası bence senin sıvı soğutma problemli olabilir.

Sıvı soğutmanın çalışıp çalışmadını nasıl yanlayabilirim?

Selam arkadaşlari.

Ben PC'yi 2017 şubat ayında topladımi işlemci olarak i7 6700K kullanıyorum, soğutucum ise Cooler Master Seidon 120V V2 sıvı soğutma. Birkaç gün önce PC'yi açıp temizledim ve macun değiştirdim. PC'yi açtığımda sıcaklık boşta iken 40 civarı %10-30 arasında 50-60 bazen ise 70'lere kadar çıkıyor, BF5 açtığımda ise işlemci kullanımı %50-60 arası oluyor, sıcaklık 85'lere 90'lara kadar çıkıyor. PC'yi temizleyip macun değiştirmeden önce bu kadar ısınmıyordu rahat bir şekilde oynayabiliyordum.

Kabloları kontrol eder misin, zira pompanın soketi doğru yere takılmadığı zaman benzer sorun oluyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı