i7 6700K İçin GTX 1060 mı, Yoksa GTX 980 mi?

dooxoob2

Hectopat
Daha fazla  
Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 1060 6GB daha iyi bir tercih olacaktır.

Herkese merhaba. Bir sistem toplamayı düşünüyorum ve fikirlerinize ihtiyacım var.
Bütçem 5500 civarı. Elimde 600W PSU ve Cooler Master kasa mevcut. Bu sisteme GTX 980 mi daha uygun olur yoksa GTX 1060 6 GB mı?

Artık söylemekten ben dahil herkesin ciğeri soldu. Artık 6 ve 7. Nesil alarak ölü platforma yatırım YA-PIL-MAZ. Ha birde “K” ibareli işlemci seçip B serisi anakart seçmişsiniz. O zaman 6700K’nın hiç bir anlamı yok. Birde B250 anakart seçip 6. Nesil işlemciyle kullanmanız başlı başınca bir eziyet. 8. Nesil veya Ryzen alın. Sorunuza gelince bence ikiside alınmaz. Volta mimarisi çıkıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artık söylemekten ben dahil herkesin ciğeri soldu. Artık 6 ve 7. Nesil alarak ölü platforma yatırım YA-PIL-MAZ. Ha birde “K” ibareli işlemci seçip B serisi anakart seçmişsiniz. O zaman 6700K’nın hiç bir anlamı yok. Birde B250 anakart seçip 6. Nesil işlemciyle kullanmanız başlı başınca bir eziyet. 8. Nesil veya Ryzen alın. Sorunuza gelince bence ikiside alınmaz. Volta mimarisi çıkıyor.

İşlemciyi Amd Ryzen 5 1600 olarak anakartı ise MSI B350 TOMAHAWK ile değiştirdim. Ekran kartındada biraz daha bütçe ayırabileceğimi farkettim ve GTX 1070 düşünüyorum. Bütçeme göre bulabildiğim bazı kartlar:

Asus GeForce EXPEDITION GTX 1070 - 3098 TL
Gigabyte Windforce GTX 1070 - 3157 TL
MSI GTX 1070 Gaming X - 3162 TL

Hangisini önerirsiniz?

Doğru seçim yapmışsın o bileşenlere yönelmekle. Markalar arası performans farkı pek olmaz internetten markalar arası performans ve soğutma karşılaştırma videoları ver inceleyebilirsin.

Gaming X modeli en güvenebileceğiniz tiplerden birisi, boşverin kötü yorumları.

İşlemciyi Amd Ryzen 5 1600 olarak anakartı ise MSI B350 TOMAHAWK ile değiştirdim. Ekran kartındada biraz daha bütçe ayırabileceğimi farkettim ve GTX 1070 düşünüyorum. Bütçeme göre bulabildiğim bazı kartlar:

Asus GeForce EXPEDITION GTX 1070 - 3098 TL
Gigabyte Windforce GTX 1070 - 3157 TL
MSI GTX 1070 Gaming X - 3162 TL

Hangisini önerirsiniz?

Gaming X daha iyidir. Ama Amazon’dan ürün alabilirseniz EVGA GTX 1070 FTW veya SC modeline bakmanızı öneririm. Bana göre Gaming X’ten daha iyi EVGA’nın modelleri. ROG Strix’e de bakabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı