I7-6700K Isınma Problemi

Zhurso

Kilopat
2016'da aldığım bilgisayarım şu zamana kadar hiç sorun yaşatmadı. 1.5-2 ay önce termal macun değiştirdim. Sıvı soğutma olduğu halde 1-2 haftadır işlemcim boştayken 50-60 derece arasında gidip geliyor. Oyuna girdiğim zaman 90-100 derece oluyor. Bilgisayarın temizliğini yaptım, sürücülerini kurdum, radyatörümü ve fanlarımı temizledim. Zararlı bir yazılım olabileceğini düşünüp format attım ancak çözüm olmadı hiçbiri. Ne yapmam gerekiyor?
1565956274025.png
bu da Aida64 programının boştayken ölçtüğü değerler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, ilgili konu,
Çözümü arkadaş kendisi bulmuş. Umarım yardımcı olur.

HWMonitor programıyla da ölçer misin bir de?

Termal macunu fazla sürmüş veya soğutucunun montajını tam yapamamış olabilirsin.
Termal macunu ilk sürdüğümde problem yoktu. Yeni oldu bu problem.
Soğutucuyu tekrar doğru taktınız mı yani tam oturdu mu ?
Soğutucuyu doğru taktım, evet. tam oturduğuna eminim.
Merhaba, ilgili konu,
Çözümü arkadaş kendisi bulmuş. Umarım yardımcı olur.
Teşekkür ederim biraz sonra arkadaşın dediği gibi PSU'yu tekrar temizleyeceğim.

1565961671515.png

GPU'yu temizledikten sonraki değerler. Pek bir değişim olduğunu söyleyemeyeceğim. Boştayken 60 derecede takılıyordu temizlemeden önce. Ağır oyunlara girdiğimde CPU yine 100 dereceyi buluyor.
Soğutucu blok tam oturmamış olabilir, fanlar yanlış montajlanmış olabilir. Radyatörü de iyice temizlediniz mi?
OC varsa stok hale dönüp test eder misiniz? Sıvı soğutmada sorun olabilir.
Temizliğini olması gerektiği gibi yaptığımı düşünüyorum. Radyatör de aynı şekilde. OC yapmadım ancak sıvı soğutmanın çalışması gibi çalıştığından ben de pek emin değilim.

Eki Görüntüle 428064
GPU'yu temizledikten sonraki değerler. Pek bir değişim olduğunu söyleyemeyeceğim. Boştayken 60 derecede takılıyordu temizlemeden önce. Ağır oyunlara girdiğimde CPU yine 100 dereceyi buluyor.

Temizliğini olması gerektiği gibi yaptığımı düşünüyorum. Radyatör de aynı şekilde. OC yapmadım ancak sıvı soğutmanın çalışması gibi çalıştığından ben de pek emin değilim.
Merhaba, PSU temizliği bittikten sonra detay paylaşırmısınız?

Değişiklik olduğunu söyleyemem. 10 derece kadar etki etti ama hala çok yüksek değerlerde dolaşıyor.
Işlemciye bakınca, termal macunu az sürmüş olabileceğimi fark ettim. Az sonra macunun ilgili fotoğrafını atacağım.
Ne düşünüyorsunuz? Sürdüğümde fazla olduğunu düşünüp fazla olanı almıştım, fazla almış olabilirim.
Merhaba, PSU temizliği bittikten sonra detay paylaşırmısınız?
Hepinize teşekkür ederim. Benim için tahmin ettiniz, düşündünüz. Aslında problem sadece benden kaynaklanıyormuş. Merak edip bakmasam, sizi uğraştırmaya devam edecektim. Şu an yeni bir macun almaya gidiyorum. Yardım eden herkese teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 20190816_193124.jpg
    20190816_193124.jpg
    1,6 MB · Görüntüleme: 51
  • 20190816_193129.jpg
    20190816_193129.jpg
    1,2 MB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme:
Değişiklik olduğunu söyleyemem. 10 derece kadar etki etti ama hala çok yüksek değerlerde dolaşıyor.
Işlemciye bakınca, termal macunu az sürmüş olabileceğimi fark ettim. Az sonra macunun ilgili fotoğrafını atacağım.
Ne düşünüyorsunuz? Sürdüğümde fazla olduğunu düşünüp fazla olanı almıştım, fazla almış olabilirim.

Hepinize teşekkür ederim. Benim için tahmin ettiniz, düşündünüz. Aslında problem sadece benden kaynaklanıyormuş. Merak edip bakmasam, sizi uğraştırmaya devam edecektim. Şu an yeni bir macun almaya gidiyorum. Yardım eden herkese teşekkürler.
Çözüme kavuştuğunuza çok sevindim. Günlerce uğraşıp en sonunda çözebildiğimiz problemler mutlu ediyor insanı :) ... İyi sosyaller.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı