i7 6700K Overclock Nasıl Yapılır?

• Konuyu başlatan Picky
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 5.646

Picky

Megapat
Yer
Denizli
Merhabalar,

Başlıkta belirttiğim işlemci ve Hyper 212 Evo işlemci soğutucusuna sahibim. İlk defa overclock yapmayı düşündüm. Manuel olarak nasıl yapıldığı konusunda fikrim yok. MSI Gaming M5 anakartımın BIOS ayarlarındaki "Game Boost" özelliğini açıp bilgisayarı tekrar başlattım. Hız 4.4 GHZ ve voltaj 1360 olarak kendisi ayarladı. Ayrıca soğutucumun fan ayarı smart olarak 720 RMP ayarlıydı. Ben bu tiki kaldırdım ve şuan otomatik 1600 RPM dolaylarında. Bu işlemi yaptıktan sonra soğutucunun sesi rahatsız edici bir düzeye çıktı. Boştaki sıcaklık değerleri ise resimde. Şu an bu değerler nasıldır ? Herhangi bir tavsiyesi olan var mıdır (Soğutucu vb.)?
Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
1,36 volt ciddi manada yüksek bir değer. Game boost özelliğini kullanmanızı pek tavsiye etmem. Voltajı yükseltirken abartıyor. Manuel olarak overclock yaparsanız aynı frekansı daha düşük bir voltaj değerinde yakalayabilirsiniz. Böylece ısınma sorunu bir nebze çözülmüş olur. YouTube'da "Overclocking Guide" diye arama yaparsanız pek çok öğretici video bulabilirsiniz.

Overclock'u sizin söylediğinizden sonra bir çok kez 4.4'ü 1.25 voltaj ile stabil hale getirmeye çalıştım fakat stres testlerinde hep mavi ekran verdi. Yapılmış diğer konulara göz attım ve 1.25 ile 4.4'ü bırakın 4.5'i yakalamış olanlar var, acaba sıkıntı nedir? Biraz canımı sıktı açıkçası. Soğutucum mu yetmiyor acaba? Hyper 212 Evo. Halbuki @Plyra stok frekans ile bile yakalarsın demişti. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Silikon piyangosu (silicon lottery) denen bir olay var. Aynı model her işlemcinin overclock kapasitesi bir olmuyor. Bazı işlemciler üretim işleminden daha kaliteli ve haliyle daha yüksek overclock kapasitesiyle çıkıyor bazısında durum tam tersi oluyor. Bu şanslı işlemcilerde aynı frekansa şanssız olanlara kıyasla daha düşük voltajla çıkılabiliyor. Sorununuz bu durumdan kaynaklı olabilir.

Her işlemci o voltaj değerinde istenilen değere ulaşamaz. Silikon kalitesi önemli.
4.4 için 1.25 az. Manuel olarak 1.28 dene, o da olmazsa 1.29-1.30 diye çık. 1.30'un üstü gereksiz o frekans için.
Yine stabilite sağlanamıyorsa, sorun bellek uyumsuzluğu olabilir.

@Asım Demir Henüz denemedim akşam deneme fırsatım olacak fakat bahsettiğiniz bellek uyumsuzluğu nedir acaba tam olarak ? Ayrıca soğutucu için de yorumda bulunabilir misiniz? Yeterli mi yoksa değiştirmem gerekir mi ? Teşekkür ederim.

Overclok' u yeni yapma fırsatım oldu. 4.4 frekansı 1.26 voltaj ile denedim. Sonrasında AIDA64 sistem kararlılık testi ile 10 dk boyunca test ettim max 63 dereceyi gördüm ve bir sıkıntı olmadı. Daha sonra aynı frekans 1.30 voltaj vermeme rağmen Prime95 de mavi ekran veriyor. Bu Prime95 ne kadar güvenilir acaba ? @Asım Demir @20 Percent @Plyra

Her işlemci o voltaj değerinde istenilen değere ulaşamaz. Silikon kalitesi önemli.
4.4 için 1.25 az. Manuel olarak 1.28 dene, o da olmazsa 1.29-1.30 diye çık. 1.30'un üstü gereksiz o frekans için.
Yine stabilite sağlanamıyorsa, sorun bellek uyumsuzluğu olabilir.
Merhaba, bir sorum olacak,

Ben İ7 6700K işlemcimi 4.4 GHZ 1.250V ile satabil kullanıyorum fakat mümkün olan en yüksek hızda kullanmak istiyorum, bana işlemciye max ne kadar Voltaj vermeliyim ve max hangi hızlara çıkmayı denemeliyim söyleyebilir misiniz?

Teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı