i7 6700K Sabit 0.80 GHz'de Çalışma Sorunu

Bandow

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
i7 6700K ile MSI Z170A Gaming M5 anakartı 2 senedir kullanıyorum ve nedense bu sıralar 4.2GHz'den 0.8GHz'lere düşüşler yaşıyorum. Dolayısıyla çok ciddi seviyede FPS kayıpları oluyor. Anakartta Slow Switch üzerindeki kırmızı ışık ne zaman yansa 0.8GHz, söndüğü zaman geri 4.2GHz değerlerine sahip oluyorum. Araştırdığıma göre BIOS'tan CPU Features kısmından ''Intel Adaptive Thermal Monitor'' özelliğini devre dışı bırakınca sorun ortadan kalkıyor deniliyor. İşlemci oyunlarda 60 dereceye boşta ise 30-38 derece arası gidip geliyor. Yukarıda bahsettiğim özelliği kapatmak herhangi bir sıcaklık problemi yaratır mı? CPU Soğutucum Hyper 412 PWM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi CPU-Z'den kontrol ettim cidden BIOS sürümü çok eski kalmış, 1.9 olarak gözüküyor. En son 7977v1H çıkmış. Direk M-Flash üzerinden güncelliyorum o zaman, doğru mudur?
Sorularınız varsa bu rehber size yardımcı olabilir:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sorularınız varsa bu rehber size yardımcı olabilir:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
BIOS'u güncellememe rağmen sorun çözülmemişti ve ben de BIOS'tan ''Intel Adaptive Thermal Monitor'' ve ''Intel C-State'' teknolojilerini devre dışı bıraktım. Anakartta o sensör yansa bile her daim 4.2GHz de kullanıyorum. Sıcaklıklar bu ayarları değiştirince değişti ve boşta olan işlemcim 38-40 derecelerde, maksimum yükte 70 dereceyi gördü. Sanırım sorunu çözdüm. Sıcaklıklar iyi durumda değil mi?

BIOS'u güncellememe rağmen sorun çözülmemişti ve ben de BIOS'tan ''Intel Adaptive Thermal Monitor'' ve ''Intel C-State'' teknolojilerini devre dışı bıraktım. Anakartta o sensör yansa bile her daim 4.2GHz de kullanıyorum. Sıcaklıklar bu ayarları değiştirince değişti ve boşta olan işlemcim 38-40 derecelerde, maksimum yükte 70 dereceyi gördü. Sanırım sorunu çözdüm. Sıcaklıklar iyi durumda değil mi?
Sıcaklıklar gayet normal durumda. Şu anki hava şartlarına göre soğuk bile sayılır hatta :). Konuyu 'Çözüldü" olarak işaretlerseniz iyi olur.

Sıcaklıklar gayet normal durumda. Şu anki hava şartlarına göre soğuk bile sayılır hatta :). Konuyu 'Çözüldü" olarak işaretlerseniz iyi olur.
Kusura bakmayın, sanırım konuyu ''Soru'' yerine ''Konu'' bazında açtığım için ''Çözüldü'' olarak işaretleyemiyorum. Konuyu nasıl rapor ediyoruz?

Aynı sorunu yaşadım ve çözümünü yazıyorum. 6700k işlemci ile 4.0 GHZ base clock değerlerinde çalışan işlemciniz var ve siz profillerden O.C yaptınız diyelim, daha sonra çeşitli bios güncellemeleri yaptınız akabinde ileriki zamanlarda bu tür bir problem alırsanız, olayı şöyle çözebilirsiniz; BIOS'a girip varsayılan ayarlara getirip, yeniden başlatın. Sonrasında son bios sürümünü tekrar indirip yine kurun (bios sürümünüz güncelde olsa bunu yapın) bilgisayar açıldığında son olarak anakartın sitesindeki Intel Chipset Driver'i indirip kurun. Sorunu bu şekilde çözdüm. konuya kayıtsız kalamadım.

Hocam az önce aynı problemi yaşadım durup dururken. Senin yaptığın gibi ''Intel Adaptive Thermal Monitor'' ve ''Intel C-State'' ayarlarını disabled yaptığım anda işlemci normale döndü. Fakat bu ayarları kapamak bir sıkıntı çıkarır mı? Benim işlemcim de 6700k 4.4 ghz oc de çalışıyordu. Anakart z170 m5

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı