i7 6700K sistem RAM seçimi

Sizce RAM ve Soğutucu değişmeli mi yoksa sistem İYİ mi?

• Rami değiştir.

Oy: 0 0,0%
  • Soğutucu değiştir.

Oy: 0 0,0%

• Oy verenlerin toplamı
    2
Corsair - Gskıll Gibi markaları kötülemek istemiyorum fakat çoğu benchmark testlerinde Kingston'un gerisinde kalıyorlar 200 MHZ Fazla yada eksik olması sana %1 Performans kaybı bile yaşatmaz Hissedemezsin Çok çok yüksek Bellek kullanan programlardan bahsediyorum Oyunlarda bunun farkını zaten anlayamazsın ayrıca MHZ Değil sadece olay Stabilite 3200 MHZ Deyip 2800 De çalışan Markalardan bahsediyorum Kingston çizgisini hiç bozmadan 3000 MHZ Verir sana Fiyatıda kalitesinden dolayı yüksektir.
Yarın vatana gidicem ama sence 32gb toplam 9600mhzi bozup 16gb toplamı 6000mhz olan kingstonu almaya değer mi?

Corsair - Gskıll Gibi markaları kötülemek istemiyorum fakat çoğu benchmark testlerinde Kingston'un gerisinde kalıyorlar 200 MHZ Fazla yada eksik olması sana %1 Performans kaybı bile yaşatmaz Hissedemezsin Çok çok yüksek Bellek kullanan programlardan bahsediyorum Oyunlarda bunun farkını zaten anlayamazsın ayrıca MHZ Değil sadece olay Stabilite 3200 MHZ Deyip 2800 De çalışan Markalardan bahsediyorum Kingston çizgisini hiç bozmadan 3000 MHZ Verir sana Fiyatıda kalitesinden dolayı yüksektir.
3000 MHZ 3200MHZ çok fark yaşatmaz bu konuda katılıyorum. ama 600 TL vermeni de istemem diğer iki seçenek sana 410-430 ye gelecek aradaki fark a değecek diyorsan yani çok ağır programlar VS. kullanacaksan birşey diyemem. şunu da düşünmek lazım aradaki fiyat farkı bana ne kazandıracak? şöyle bir tavsiyem olur bu üç kartın da bulabilirsen test video larını izle hangi değerlerde stabil çalışıyorlar? o na göre karar vermeni tavsiye ederim. bende birazdan test videolarını bulmaya çalışacam üçününde bularsam paylaşırım burdan.

Öncelikle herkese merhaba.

Kullandığım bellekleri 20 gün önce Vatan Bilgisayar'dan almıştım ama bana biraz fazla geldiğini ve 16 GB'a çekip markasını da Corsair olarak değiştirmek istedim çünkü sorduğum insanlar genelde tercihini Corsair'den yana kullandı (ama sizin de fikirlerinizi almak isterim.). Bu sefer de CL değerine mi yoksa MHz değerine mi öncelik vermeliyim karar veremedim ve hatta model farkı da var sizden yardım almak istedim değerli bilgilerinizi sunarsanız çok memnun olurum :)

Kullanmakta olduğum RAM'ler:
GSKILL 32GB (4x8GB) Ripjaws4 Kırmızı DDR4 2400MHz CL15 1.2V Ouad Kit Ram

Sizce de değiştirmeli miyim?
Değiştirmeliysem aşağıda ki ram'lerden hangisi olmalı?

Not: Bellekleri değiştirmeye karar verirsem VatanB. iade alacak kalan ücret bana kupon olarak verilecek ve üstüne biraz para ekleyip sıvı soğutma alacağım.

1. CORSAIR 16GB (2X8GB) DOMINATOR Platinum DDR4 2400Mhz CL10 Dual Kit Ram
  2. CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 3200MHz CL16 Dual Kit Ram

Sistemimi eklere ekledim. Ekran kartı görünmüyor ekran kartım MSI GTX 1070 GAMİNG X.

Eki Görüntüle 177315

Hocam madem çok geliyor 32gb çıkar 2 tanesini içinden 16 gb olur neden bukadar zor olsunki hatta satarsın sonra bosuna masraf yapmasın hemde para kazanırsın.

Hocam madem çok geliyor 32gb çıkar 2 tanesini içinden 16 gb olur neden bukadar zor olsunki hatta satarsın sonra bosuna masraf yapmasın hemde para kazanırsın.
32GB liği iade edip 16 GB alacam üstüne kalan para ile sıvı soğutma alacağım diyor arkadaş ondan dolayı ne alsam diye konu açmış :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı