İ7 6700K sistem reset sorunu

alptekin1caner

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Uzmanı
Merhabalar,

08.01.2016 tarihinde bilgisayarımda varolan parçaları revizyon ettim. Windows 8.1 kurulumunu yaptım sistem gayet iyi fakat günde bir kereye mahsus bilgisayarı ilk açtığım zaman 3 ila 5 dakika arasında kendisi otomatik reset atıyor ekrana hiçbir şey gelmiyor (mavi ekran ya da error gibi..) Resetlenip açılıyor ve kullanmaya devam ediyorum hiçbir sıkıntı olmadan. Geçen gün hopörlerden "rrrr" diye ses gelip resetledi. Ekran kartımı servise yolladığım için eski ekran kartımı kullanıyorum (ASUS GTX 560Ti) Kernal hatası veriyordu eskiden acaba ondan mı kaynaklanıyor bilemiyorum, yenisi garantiden gelince test edeceğim fakat aldığım bileşenlerde mi sıkıntı var sorusu geldi aklıma?

Intel Core i7-6700K, Corsair HX100i GTX, ASUS Maximus VIII HERO, Corsair Vengeance LPX 2x8GB 2400Mhz, Samsung 250GB 850 EVO, WesternDigital 1TB Caviar Black. Eski sistemimden kalan Corsair Graphite 600T White Edition, Corsair HX850 Gold+

Güç kaynağım eski sistemimde hiçbir sorun olmadan çalışıyordu, sistemi aynı gün revize ettim. Driverler güncel ve en üst sürümdedir.

İyi günler dilerim!

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınızı çıkarıp, bir süre deneme amaçlı dahili Hd 530 ile kullanın.
En azından servisteki gelene kadar sorunun GPU 'dan kaynaklı olup olmadığını bakın.

@Abdullah ÖZAY GTX560Ti eski ekran kartımdı, yerine garantiye verdiğim ve şuan sisteme dahil olan GTX970 var. Sorun yine devam ediyor, sistem kurulumunu baştan sorunsuz yeniden yaptım. Acaba anakarta taktığım hdd led, açma kapatma gibi tuşları yanlış takmamla alakası olabilir mi diye kontrol edeceğim. Onun dışında neden böyle bir problem olur ki? Birkere atıyor sonra stabil çalışmaya devam ediyor...

Ben 560 Ti demedim ki zaten i7 6700K'nın dahili grafik yoncası HD 530..
Şuan sisteme dahil olan GTX 970'inizi söküp, harici ekran kartı olmadan direk anakartın üzerindeki çıkışlardan (HDMI, DVI-I, D-Sub) alın görüntüyü...
Sorun çözülürse ekran kartınızla ilgili bir problem vardır demektir..

@Abdullah ÖZAY, Bilgisayar dün bir mavi ekran hatası verdi. MEMORY_MANAGEMENT sorunu çözemedim, Memtest86 ile tarattım birşey çıkmadı. sfc /scannow ile de bir sorun bulunamadı. Windows Memory Diagnostic ile de birşey saptanmadı...

Mavi ekran hatası: MEMORY_MANAGEMENT

@Abdullah ÖZAY, Bilgisayar dün bir mavi ekran hatası verdi. MEMORY_MANAGEMENT sorunu çözemedim, Memtest86 ile tarattım birşey çıkmadı. sfc /scannow ile de bir sorun bulunamadı. Windows Memory Diagnostic ile de birşey saptanmadı...

Mavi ekran hatası: MEMORY_MANAGEMENT
''MEMORY_MANAGEMENT'' hatasının sebebi RAM'ler olabilir mi acaba? Benim bildiğim Mavi Ekran RAM'lerin yerinin yanlış takılmasından dolayı verir. RAM'lerden biri veya ikisi bozuk olabilir veya, bilemiyorum tam olarak.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı