Merhaba arkadaşlar. Yakın zaman içerisinde uygun fiyata yüksek performans bir bilgisayar toplamak istiyorum fakat bilgim çok olmadığından ayrı ayrı malzemeleri seçtim. Temel malzemeleri bu parcalar birbirleri ile uyumlu mu acaba?
@Huracan hocam bütçem ortalama 3bin 3,500 tl arası fakat bu fiyatlara istediğim sistem şuan günümüz oyunları en kötü mediumda oynıyım high daha tatlı tabi Bu kaliteli oyun kısmını da en çok performansı Ekran kartından aldığımız için sanırım ekran kartı orta seviye üst segment dedikleri bir kart seçtiğimi düşünüyorum.
Overclock yapacak mısınız? Eğer yapmayacaksaniz benim onerim i5 6600 alıp ekran kartını Gtx 970 yapmanız. Overclock olmayacağı için illa Z170 yonga setli anakarta gerek kalmaz. Bunun yerine B150 veya H170 de tercih edilebilir bütçeye gore. Yeni mimarilerle enerji tasarrufu da sağlandığı için dahili PSU lu bir kasaya bakabilirsiniz. Son olarak eklemek gerekirse i7 6700K + Gtx 950 in oyunlar için oldukça dengesiz ve yetersiz bir sistem olacağıni düşünüyorum. Şimdiden kolay gelsin ve hayırlı olsun
O kadar yazmışım fakat Egehan bey zaten gerekeni yapmış sonradan farkettim
Hocam öncelikle sistem önerin için çok teşekkür ederim. Şunu belirtmeliyim ki '' AMD '' adı altında hiç bir ürünü kullanmak istemiyorum. Çoğu arkadaşım yıllardır bir çok problem yaşadı ve yakın zamanda amd bir ekran kartını birden fazla ısıtmayla ve dikkatle kullanan arkadaşlarımda var.
@Huracan Hocam önerin ve zaman ayırdığın için teşekkür ederim işlemci olarak i7 bir işlemci düşündüğümüz vakit 4 bin tl yi geçen bir fiyat çıkarmış oluruz sanırım ? :/
@KomandoEmre42 Haklı olabilirsin hocam o halde MONSTER® ABRA A7 V6.3 17.3" adlı laptop için ne düşünüyorsun acaba merak ettim. Masaüstünden ziyade böyle bir işleme kalksam ?
Vakit ayıran ilgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum olumlu olumsuz her türlü cevaplarınızı bekliyorum :/