i7 6700k Sisteme Ekran Kartı Önerisi

sivrigum

Kilopat
Merhabalar. Yaklaşık 1.5 ay önce yeni bir bilgisayar topladım. Fakat ekran kartı almadım çünkü RX 480 veya GTX 1060'ı bekliyordum. Yakın zamanda ekran kartı alacağım sizce RX 480 mi yoksa GTX 1060 mı?

Sistemin Özellikleri:
İ7 6700k İşlemci
MSI Z170A Gaming M5 Anakart
16 G RAM

Dipnot: Sistemin özelliklerini yazmamın nedeni bir bilgisayarcı bana sistemin AMD uyumlu RX 480 almalısın demesi. Ben yine de sizlere sormak istedim şimdiden ilginiz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem GTX 1060 uyumlu falan diye birşey yok.Gtx 1060 daha iyi bir kart ve dvi var.

İkisi ile de uyumlu. Bilgisayarcının elinde RX 480 vardır onu vermek istemiştir. Bakkallara güvenmeyin. Bilgisayarı oyun için alacaksanız ve yazdığınız parçaları hala almadıysanız işlemciyi i7 6700, anakartı B150 Gaming M3 ile değiştirip 1070 alabilirsiniz. Bu arada bilgisayar 4 parçadan oluşmaz.

Sistem GTX 1060 uyumlu falan diye birşey yok.Gtx 1060 daha iyi bir kart ve dvi var.
DVİ' dan kastınız girişi ise zaten HDMI kullanıyorum monitöre bağlarken.

Farkındayım 4 parçadan oluşmadığının. Ben kabaca tanıttım bilgisayarı. Evet bilgisayarı aldım. İleride yükseltebilirim ekran kartını şimdilik idare etsin yeter.

Arkadaş haklı o işlemciyi ve anakartı değiştirio sisteme 1070 alırsan sisteminin daha uzun ömürlü ve daha performanslı olacağını düşünüyorum. Bilgisayarcı nasıl konuşup seni ikna etti bilmiyorum ama ayrıntılı bi şekilde araştırmanı benchmark'lara bakmanı karşılaştırmanı öneririm ve önerilerimize kulak asarsan pişman olmazsın diye düşünüyorum

Aslında tam ikna ettiği söylenemez yine de benim içimde kalmasın diye böyle bir konu açtım. Sistemi topladım. Fakat aklıma takılan yinede birkaç soru var GTX 1060 6gb belleğe sahip ve 192 bit ama RX 480 8gb belleğe sahip 256bit eğer GTX 1060 alırsam ileride sıkıntı çıkarır mı? Siz de mi GTX 1060 önermektesiniz?

Peki sen bu GB-BİT olaylarını yazmadan önce hiç araştırdın mı senin için bikaç karşılaştırma sitelerini bırakayım buraya kendi gözlerinle gör internetten oyun videolarına bakabilirsin
http://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GTX-1060-vs-AMD-RX-480/3639vs3634
İngilizcen yoksa bile sayfayı biraz aşağı indirerek 1060'ın testlerde daha fazla fps aldığını vs görebilirsin yinede senin tercihin iyi araştır kardeşim

GB ve Bit'in hiçbir önemi yok. Bazen RAM kullanımı VRAM'i aşarsa takılma olabilir o kadar. Bunun dışında 1060 daha iyi.
Teşekkürler zaten bu ekran kartının kaldıramdığı oyunlar gelirse yeni ekran kartı almamın zamanı gelmiştir öyle değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…