i7 6700K Tabanlı Sistem Toplama

HalilDogan

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar yeni üyeyim. Hatamız varsa affola.
5600 TL gibi bir bütçe ile sistem topladım bugün ve sayın aldım bir an gaza gelip. Acaba pişman olmalı mıyım sizlere sormak istedim.

• İntel i7 6700K işlemci
  • Sapphire R9 390 Tri-X 8 GB ekran kartı
  • Corsair (2x8) 16 GB DDR4 3200MHz RAM bellek
  • Asus Z170-A DDR4 3400 MHz
  • 750W 80+ psu
  • Uygun hesaplı bir kasa
  • 240 GB Sandisk SSD (550/500)
  • 1 TB HDD WD
  • 27" Samsung 1ms 60Hz Monitör

Geri kalanlar işlemci soğutucu, DVD writer, wireless adaptör, mouse klavye vb.

Açıklamalı yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkür ederim.

Ekran kartında ASUS veya MSI almanız yazılım açısından daha yararlı olacaktır.

Sistemi almışsınız görmemişim. Sistem iyi

Ekran kartında ASUS veya MSI almanız yazılım açısından daha yararlı olacaktır.
AMD tarafında ASUS (r9 300 serisi için konuşuyorum) rakiplerine göre daha geride gerek sıcaklık değerleri gerek performansı olsun. Sapphire'dan iyi olan tek özelliği daha fazla O.C. potansiyeline sahip olması.
Sapphire Üretim ve Malzeme Kalitesi Nasıldır?

Acaba pişman olmalı mıyım
Pişman olmana gerek yok ancak bilgisayarı sadece oyun oynamak için kullanacaksan bellekleri 2400 Mhz'nin üstünde almana gerek yoktu. Eğer monitör 1080p ise onun yerine boyutu daha küçük 2k bir monitör alabilirdin. En azından ben olsam öyle yapardım. İşlemci konusunda da eğer CF yapmayı ya da işlemci yoracak başka uygulamalar (CPU'dan render alan programlar vs.) kullanmayı düşünmüyorsan i7 6700-i5 6600-i5 6500 seçip anakartını da ona göre alabilirdin ve daha ucuza gelirdi. Güle güle kullan

Ustam çok teşekkür ederim peki senin daha tasarruflu dediğin sistemle aldığım sistem arasında örnek veriyorum GTA 5 de ne kadar fps farkı olur tahminen? Bir de bilgisayarı sadece oyun için değil Catia, NX gibi tasarım programları kullanmak içinde aldım rami bu yüzden yüksek tutmak istedim faydası olur mu? Teşekkür ederim

GTA 5 de ne kadar fps farkı olur tahminen?
Oyunlarda FPS farkı olacağını sanmıyorum çünkü söylediğim işlemciler o kartı besleyebilecek işlemciler. Dediğiniz programlarla ilgili bir bilgim yok o yüzden yorum yapamayacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…