Tabi ki kısmak olmaz. Benim kurduğum sistemde kısılan 1 parça bile yok. Ama siz işlemcinizi i7 6700k alıp ekran kartınızı GTX 1060 alırsanız bu gereksiz bir harcama olur. Tabi render v.s programlarıyla uğraşıyorsanız i7 6700k daha mantıklı fakat oyun için alıyorsanız size performans kazandırmaz aksine performans kaybettirir.
Tabi ki kısmak olmaz. Benim kurduğum sistemde kısılan 1 parça bile yok. Ama siz işlemcinizi i7 6700k alıp ekran kartınızı GTX 1060 alırsanız bu gereksiz bir harcama olur. Tabi render v.s programlarıyla uğraşıyorsanız i7 6700k daha mantıklı fakat oyun için alıyorsanız size performans kazandırmaz aksine performans kaybettirir.
Mevcut oyunlarda tabi ki değişir. Ama bundan 3 5 sonra çıkacak oyunları i7 6700K ve GTX 1060 bileşenleri mi daha rahat açar yoksa i7 6700 ve GTX 1070 mi ? Bunun cevabı her şeyi değiştirir.
Benim topladığım sistemde işlemci i5 değil i7 6700. Monitör olarak ben de 1080p monitör alacağım. DSR ile 2k da oynayacağım oyunları. Zaten 3 5 sene sonra 2k da oyun oynatmaz full Hd de oynayabiliriz.
İşlemciyi diyorsan içinden stok fan çıkıyor yeterli de oluyor fakat 100 120 TL civarında alacağın bir soğutucu hayli hayli yeterli olacaktır. Ekran kartını diyorsan GTX 1060 göre hiç bir farkı yok soğutmadan. Sadece bilindik markaları alın yeter. Asus, MSI, Gigabyte, gibi.