Çözüldü i7 6700K ve GTX 1080 düşük GPU kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Merhabalar, birkaç başlıkta sorulan fakat çözüme ulaşılamayan bir sorunum var. Sistemimi GTX 970'den 1080'e güncelledim. Monitörüm 1080p 60Hz. Daha önceki konularda monitörümün düşük çözünürlüğünden ötürü kartın tam yükte çalışmadığını anlamış oldum fakat Youtube ve birkaç yerde gördüğüm üzeri bu kartla 1080P'de yüksek kart kullanımı ve benden çok daha yüksek FPS aldıklarını görüyorum. Şu anda sistemimde tek slot 8 GB DDR4 2133 MHz bellek bulunmakta. Acaba bu nedenle bir darboğaz söz konusu olur mu ? Bir sorum da anakartım 2133 MHz, OC ile de 3100 MHz bellek desteklemekte. Şu an bulunan belleğimle aynı seri aynı marka fakat 2400 MHZ RAM sipariş ettim bu bir sorun yaratır mı?

Sistem Özellikleri:

Anakart: Asus Z170 P
İşlemci: Intel 6700K
Video Kart: EVGA GTX 1080
Bellek: HyperX 8 GB DDR4 2133 MHz

Evet sevgili arkadaşlar biliyorum kart 2K veya 4K için kart fakat belirli bütçeye sahip biriyim her istediğimi anında maalesef alamıyorum. 1080p ile de yükse FPS'te oynayan arkadaşlar internette mevcut bunların nasıl yaptıklarını merak etmekteyim.

Hocam anladığım kadarı ile 2K monitör almama gerek yok değil mi ? Bunu NVIDIA ayarlarındanda 2K'ya çekebiliyorum anladığım kadarıyla. Sorunum GPU kullanımım %40-%50 lerde dolaştığından 60 fps yeri geldiğinde 45 fps alıyorum orta veya yüksek ayarlarda. Fakar bu kartın kapasitesi 1080p de belki 120-150 fps diye düşünüyorum. @sarahsoles

Evet, eğer 1080pde %99 besleyebilseydin, aldığın FPS değerlerinin yaklaşık iki katını alırdın.

Ama i7 6700k'nın bu kadar da düşük bir besleme oranı vereceğini sanmam. Bence temel sorun sizin tek kanal RAM'de olmanız. Hele bir ikinci RAM'i takın, bakalım o zaman da aynı sorunlar devam edecek mi? Zaten siparişi vermişsiniz. Ak koyun kara koyun belli olur.

Keza işlemciniz benim işlemcim olan i5 8400 ile hemen hemen eşit güçte ve 1080p nazarında birçok oyunda GTX 1080 ile yüksek kullanım oranları yakalayabiliyorum.

Ben de aynı sorundan muzdariptim, ben de başta 8 GB koyarım, birkaç yıl idare eder sonra 16'ya geçerim diyordum. Fakat birçok oyunda çok çok düşük GPU kullanım oranlarıyla karşılaştım. RAM'i çift kanal 16 yapınca olay bambaşka bir hâle büründü. Ciddiyim bu konuda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…