i7 6700K ve GTX 1080 Ti sistem restart atma problemi

ahmethmo

Megapat
Daha fazla  
Bilgisayarımda son zamanlarda kendi kendini restart sorunu oluyor. Detaylı olarak anlatacak. Önce özellikleri yazayım
  • İşlemci: i7-6700K
  • RAM: 16 GB RAM
  • Ekran kartı: GTX 1080 Ti
  • Güç kaynağı: Zalman ZM700-LX 700W

Çok detaylı yazmadım çünkü yeterli gibi zaten isterseniz detaylı da yazarım sorunu kısaca anlatayım.

Bilgisayarı toplayalı bayağı oldu. Full HD bir monitörüm vardı. Her oyunu full ayarlarda oynuyordum. Sonra monitörü değiştirdim bir tane 4K aldım. O dönem çok oyun oynamadım tam emin değilim yani 4K aldığımdan beri mi böyle diye. Şu an Control'ü oynamaya çalışıyorum 4K full ayarlarda açamıyorum tabii ama 60 FPS'i tutturana kadar ayarları düzenliyorum. Ekran kartı tam performansla çalışıyor yani. Burada oyun oynarken bazen 5 bazen 10 dk sonra restart atıyor PC. Şimdi kontrol ettiğim şeyler ısınma sorunu yok gibi değerler aşağıda. Tek dikkatimi çeken güç konusunda Max değere ulaşıyor makine. Acaba ısındıkça daha fazla enerji harcamaya başladığında güç yetmediği için mi böyle bir sorun oluyor?

Ya da başka bir fikriniz var mı?

Şimdiden teşekkürler.

Adsız.png

Cevabı kendin vermişsin dostum bence. Aldığınız güç kaynağı zalman kasalara dahil satılan bir üründü yanlış hatırlamıyorsam 80+ sertifikalı. PSU zamanla verdiği gücü kaybediyor denir her zaman ve böyle seninki gibi sistemlere 750-850 W birde en azından 80+ bronze sertifikalı PSU 'lar tavsiye edilir. İmkanın varsa güçlü bir PSU ile dene oyunu problem olmuyorsa bir tane 750W 80+ Gold sertifikalı bir PSU alabilirsin.

Cevabı kendin vermişsin dostum bence. Aldığınız güç kaynağı zalman kasalara dahil satılan bir üründü yanlış hatırlamıyorsam 80+ sertifikalı. PSU zamanla verdiği gücü kaybediyor denir her zaman ve böyle seninki gibi sistemlere 750-850 W birde en azından 80+ bronze sertifikalı PSU 'lar tavsiye edilir. İmkanın varsa güçlü bir PSU ile dene oyunu problem olmuyorsa bir tane 750W 80+ Gold sertifikalı bir PSU alabilirsin.

Sanırım yanıldım ama çözünürlüğü 1080p ye çektim. Yine kapandı. Güç tüketimi yine %100 lere yaklaştı ama. Sorunu bi türlü anlamadım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı