i7 6700k ve MSI GTX 1070 Fan Sesi

Kablolama kötü olmuş ancak şunu belirteyim. Zamanında tecrübesizken (bundan 6 ay önce) vatan bilgisayardan bilgisayar aldım. Aldığım bilgisayar fiyat performans söylenemez hatta kazık bile yediğimi söylerim ama bana yetiyor işte. :D Her neyse Vatan bilgisayardan da toplasaydın buna benzer kablolama yapacaklardı. Sadece kasa fanı kablosunu bütün molex bağlantılarıyla yapmışlar ve gerçekten havada duran bir kablo vardı. Onu kendim düzelttim. Hatta tüm parçaları çıkardım temizlik için sonra tekrardan birleştirdim daha iyi bir kablolama yaptım. O güç ışığının yanıp sönmesi kasa tuş düğmeleri ve ledlerini yanlış takmalarından kaynaklanıyor. Siz de en azından yanıyormuş. Bana bilgisayar geldiğinde güç ışığı yanmıyordu hatta ben led olmadığını düşünüyordum onun + - kablolarını ters takmışlar yani kısa devre yapıyordu güç düğmesine dikkatli baktığımda altta led olduğunu fark ettim. Onu fark edene kadar bilgisayarın açık olup olmadığını fan ledinden anlıyordum kasa çok sessiz anlaması zor. Ana kartın üzerinde zaten+ - bütün her şeyi yazıyordu buna rağmen ters takmışlar ben düzelttim. Sonra canım sıkıldı HDD pini ile güç ışığının pini ters taktım. Yani HDD yerine güç, güç yerine HDD taktım. HDD çalıştıkça güç ışığı yanıp sönüyordu. Sonra tekrardan düzelttim tabi. :D Sizde de aynı durum var HDD ile güç ışığını ters takmışlar onları düzeltirsiniz artık küçücük kablolar ki m5 ana kartta onun için ek adaptör bile vardır. Eğer bana yakın oturuyorsanız ben gelir kablolama işini halledebilirim. Yüksek sesle çalışması da kasa fanından kaynaklanıyor olabilir. Kasa fanları over voltaj olması gerek yoksa bahsettiğiniz derecede ses çıkmaz. Aslında tüm parçaları çıkarıp tekrardan düzgün bir montaj yapılması gerek yoksa öyle bilgisayardan tatmin olamazsınız. Hele pencereli kasayla o karma karışık kabloları görmek büyük sorun. Size tavsiyem birisiyle ya da bana yakınsanız benle o kasayı adam etmen gerek. Yoksa böyle bilgisayarı her açılışta "acaba bir yerinde sorun mu var?" diye düşünürsünüz. İleride bir yerinin bozulacağı şüphesine kapılırsınız. Dizüstü bilgisayarla masaüstü bilgisayar sesi hemen hemen aynıdır. Masaüstü daha çok çıkarır ancak bunu kasanın yanına gelirseniz anlarsınız. İkisini de normal kullanımda aynı sesi duyarsınız. 4-5 katı ses çıkması sorun yani. Sistem mükemmel ancak montajı çok kötü.
Not: Sarıyer/İstanbul'dayım. Eğer sana yakınsa gelebilirim. Hatta tek vesait yolsa bisikletimle gelirim. :D

Merhaba, konuyla alakası yok biliyorum ama bir şey sormak istiyorum. Bende yakın zamanda bir bilgisayar toplayacağım. Ebrar bilgisayarda yaklaşık 200 lira daha ucuz. Sormak istediğim ise alışverişi gerçekleştirirken herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı? Parçalar güvenli bir şekilde elinize ulaştı mı? Bilgilendirirseniz çok memnun olurum. :)

Daha 3 gün önce aldım dün geldi güzel kargolanmış ve faturalar vardı.

Büyük ihtimal Sıvı soğutmanın fanlarından olabilir. Corsair Link indirip bir kontrol et fan hızı kaç RPM'de dönüyor diye. Yada BIOS'a girip Hardware Monıtörden Smart Fan Control Tik'ini kaldırıp bilgisayarı birde öyle aç bakalım ses olacak mı. Aynı soğutucuyu kullanıyoruz, ve oda sıcak olursa bu kasaya etki ediyor. Kasanın içi sıcak olunca otomatikmen CPU soğutucusu CPU sıcaklığına göre Fanı hızını arttırıyor. Smart Fan Control'de bu yüzden var. Kasanın hava akışı iyi olması gerek kablolama çok kötü olmuş.

@Selim Akpolat
hayır parçalarda sıkıntı yok ama ben gidip aldım internet üzerinden almadım.

@68613
ne yazık ki tek başıma girişebilceğim bir şey değil hiç tecrübem yok bu konuda

@Spontune
aynen yabancı forumlara bakınca öğrendim onu hdd nin çalışmasıymış yanıp sönmesinin sebebi yanlış bağlamışlar heralde. bu arada mecidiyeköyde oturuyorum ne yazıkki :D fanları durdurarak öğrendim sesin sebebini kendi fanlarında sıkıntı varmış çok sesli ve ortalarına durdurmak için bastığımda çok sıcaktı orta kısmı fanların. sıvı soğutucunun fanlarını durduğumda ise seste hiç bir değişiklik olmadı.

uygun bi zamanda skypeda kamerayla felan açsam yönlendiremez misin beni acaba :p

@RisingSun123
parmağımla durdurarak kontrol ettim normal fanlardan çıkıyorumuş ses sıvı soğutmanın fanları aşşşıırı sessiz

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı