İ7 6700K ve R9 380 Tabanlı Sistem Toplama

Becks

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar bir PC toplama çalışması yapacağım. Uygun gördüğüm donanım aşağıdaki gibidir, sizlerden yorum ve tavsiye alabilir miyim? 3000-3500 TL arası bir bütçe ayırmayı düşünüyorum.

• İŞLEMCİ: Intel Skylake Core i7 6700K 4.0 GHz 8 MB LGA 115
  • ANAKART: MSI Z170A GAMING M7 Intel Z170 3400MHz(OC) DDR4 Soket 1151 ATX
  • EKRAN KARTI: MSI R9 380 GAMING 4GB 256Bit DDR5 DP HDMI 2xDVI
  • RAM: G.Skill Ripjaws4 16GB(4x4GB) 2400MHz DDR4

Diğer bileşenler mevcut olduğu için benim için önemli olan bunlar. Sizce tercih edilebilir mi? Yoksa şunun yerine şunu tercih etsem daha iyi olur diye sizlerden de yorum ve tavsiyeler almak istiyorum.
Ayrıca Windows + Mac OS X olarak sistem kurmak istiyorum OS X sistem her bileşenle uyumlu olmayabilir bu sistem için herhangi bir sıkıntı var mıdır acaba?

Şimdiden teşekkürler herkese.

Son düzenleyen: Moderatör:
Haswell İ5 ile DDR4 belleklerden vazgeçmiş olur. i5 skylake diyorsanız başka tabi. Sistem güzel görünüyor ekran kartını BENCE biraz bekletmenizde fayda var. Yeni pascal mimarileri o sisteme daha çok yakışır. Güncel ekran kartlarından %60 daha performanslı olacağı söyleniyor. Güç tüketimi de daha az olacakmış. Ben de idarelik olarak GTX 750 ti aldım. Pascalı bekliyorum.

Arkadaşlar sistemi biraz revize ettim. resimde numaralandırdıklarımdan hangi dördünü tercih etmeliyim size göre?
92od8O.png

Haswell İ5 ile DDR4 belleklerden vazgeçmiş olur. i5 skylake diyorsanız başka tabi. Sistem güzel görünüyor ekran kartını BENCE biraz bekletmenizde fayda var. Yeni pascal mimarileri o sisteme daha çok yakışır. Güncel ekran kartlarından %60 daha performanslı olacağı söyleniyor. Güç tüketimi de daha az olacakmış. Ben de idarelik olarak GTX 750 ti aldım. Pascalı bekliyorum.
%60 performans farkı olsa bile bu en üst seviye kartlarda olacaktır orta ve alt segmentte bu kadar fark olacağını sanmıyorum. Benim önerim İ5 Skylake tabanlı toplamanız böylece ekran kartına daha fazla bütçe ayırabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı