i7 6700K ve RX480 5.000TL Monitör Dahil Sistem Toplama

SezerCelek

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Muğla
Daha fazla  
Meslek
Fotoğrafçı
Arkadaşlar bir kaç zamandır bende sistem toplama niyetindeydim. 2 sistem arasında çok kararsız durumdayım. İlk olarak en çok istediğim sistem şöyle ;

z170.jpg

Sisteme Rx480 az gözüküyor farkındayım fakat ileride ikinci bir RX480 almayı düşündüğümden böyle tercih ettim. İkinci sistem ise yine RX480'li fakat i7 6700 stok fan ve Asus H170 pro gaminden oluşmakta. Bütçem 5000TL sizce hangisini almak daha mantıklı ? Bu soğutucu bu sisteme yeterli olur mu ? İçinizde bu bütçeye 1070'li sistem toplanır diyenler olacak biliyorum eğer olursa G-sync destekli bu fiyata monitör ekleyebilecek ya da bu monitör kadar performans verecek sistemler varsa görüşlere açığım. Ama esas konu Z ve H ibareli anakartlardan hangisini tercih etmem gerektiğidir. Tabi ki işlemci de bu seçimle değişicek. Yarın gidip alacağım sistemi o yüzden bu akşamki görüşleriniz çok önemli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayrıca tek bir GTX 1070 RX 480 CF 'den daha iyidir.

Bir kaç yerden okuduğuma göre doğruluğunu net bilmiyorum 2 x RX480'in 1080 ile yarıştığı söyleniyor. Doğruluğu var mıdır ?
Anakartlar konusunda ne düşünüyorsunuz ? Sizce H mı almalıyım yoksa Z'mi ?

Bir kaç yerden okuduğuma göre doğruluğunu net bilmiyorum 2 x RX480'in 1080 ile yarıştığı söyleniyor. Doğruluğu var mıdır ?
Anakartlar konusunda ne düşünüyorsunuz ? Sizce H mı almalıyım yoksa Z'mi ?
Eğer iki RX 480'in tam performansını alabilseydik evet yarışırdı hatta geçerdi. Benchmarklarda geçiyor da zaten. Ama maalesef çoğu oyun bunu tamamen desteklemiyor. Bu yüzden şuanda tek ekran kartı daha iyidir. K serisi bir işlemci alacaksanız tabiki Z170 bir anakart alın. K serisi işlemci almayacaksanız B150 ya da H170 alabilirsiniz.

İ7 6700 ve H170 bir anakart alsam ekran kartını da 1070e yükseltsem bu ekran kartına güzel performans vericek bir monitör önerir misiniz? Üstteki monitör terciğim freesync destekliyor oluşundan. Fakat 1070 alırsam hiç bir anlamı kalmayacak.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı