i7 6700K vs AMD A10 7870K Sistem Seçimi

uygaryildirim

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaslar sizce bu iki liste nasil olmus? Yorum yapabilecek ya da baska bir liste onerebilecek var mi? Sizce deger mi bu fiyata bu sistemler?

IMG-20151119-WA0017.jpeg
IMG-20151119-WA0011.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD sistemi kim topladıysa bir daha sistem toplatmamak lazım. Aradaki 1000 lira çok şey ifade ediyor. İ7 6700K tabanlı sistemi alabilirsin.

Vatan'ın listesine benzettim ben :). Bana da geçenlerde bir liste çıkardılar, aynı bu yazı fontu :). Hem deneme amaçlı istemiştim hem de şubede fiyatlar nasıl diye merakımı gidermek için. Hakkını yiyemem Z170 anakarta çarpan kilitli işlemci koymak dışında(i7 6700) verdiği sistem iyiydi, Asus Gtx 980 ti OC Edition falan koymuştu.
Hoş bütçem 6.000TL demiştim 7250 TL'Lik sistem dizmişti bu olur diye.

Ben de ssd'ye yorum getireyim; Samsun Evo 850 alın bence. Ocz pek önerilmiyor nedenini araştırmadım. Siz araştırın bir derim :) .

Son düzenleme:
Kardeş merhaba öncelikle, iyi geceler. Benim sana tavsiyeö sistemim İ7 6700 k yönünde olacaktır. Kur Windows 10'u da keyfine bak :D OCZ Trion 100 gayet iyi bir SSD ve fiyatı da uygun şu an. ARC 100 de aynı keza. BU SSD'ler üzerinde yazan değerleri çok sağlıklı tam bir şekilde veriyor. Ben dahil bir kaç arkadaşım Samsung SSD kullanıyoruz balon üzerinde yazılan değerli düzgün vermiyor :) Özellikle de Pro olanı. Gene de sen bilirsin. Samsung'dan daha iyi SSD seçenekleri var. Evo olanı inanır mısın Pro'dan bile daha iyi çalışıyor, böyle saçmalık görmedim :D Bu arada, APU sistemde harici ekran kartı kullanılmış APU'nun kendisini (GPU'sunu) kullanmayacaksın ki Rami 2400 Mhz yapasın veya 2133 mhz yapasın :) Ama en az 2133 Mhz yapmakta şu yüzden yarar var. Allah göstermesin ekran kartına bir şey olursa APU'nun içerisinde bulunan R7 GPU'dan devam etmek istediğinde APU'dan tam anlamıyla randıman alabilmek için ramini yüksek frekanslarda tercih edebilirsin. Bu arada Gigabyte kasaya gelelim içerisinde iyi seviye kaliteli Cougar Serisi 700W Power Supply var. Ve modüller özelliği sahip. Bu fiyatlarda yer alan, Xigmatek kasaların, Thermaltake kasaların Power Supplylerinden daha iyi :) İlla kasaya takılırsan boş bir tane Zalman, Corsair vs alırsın. Güzel bir En az 80+ Bronze sertifikalı modern bir power supply alırsın. Mesela; Xigmatek in en pahalı kasasında bulunan linkte vermiş olduğum Power supply iyi:

XIGMATEK VECTOR S SERİSİ 80PLUS 750W SİLVER GÜÇ KAYNAĞI

Ben Bilgisayar alırken ve toplarken marka benim için ikinci plandadır markayı sökerim Ahmet, Mehmet, Mustafa, Recep yazarım hiç sorun değil :) Önemli olan özellik. Fiyat / Performansdır.

Doğrudan şu kötü şu iyi demek yanlış aslında. Neden iyi neden kötü ? Şu yüzden iyi şu yüzden kötü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeş merhaba öncelikle, iyi geceler. Benim sana tavsiyeö sistemim İ7 6700 k yönünde olacaktır. Kur Windows 10'u da keyfine bak :D OCZ Trion 100 gayet iyi bir SSD ve fiyatı da uygun şu an. ARC 100 de aynı keza. BU SSD'ler üzerinde yazan değerleri çok sağlıklı tam bir şekilde veriyor. Ben dahil bir kaç arkadaşım Samsung SSD kullanıyoruz balon üzerinde yazılan değerli düzgün vermiyor :) Özellikle de Pro olanı. Gene de sen bilirsin. Samsung'dan daha iyi SSD seçenekleri var. Evo olanı inanır mısın Pro'dan bile daha iyi çalışıyor, böyle saçmalık görmedim :D Bu arada, APU sistemde harici ekran kartı kullanılmış APU'nun kendisini (GPU'sunu) kullanmayacaksın ki Rami 2400 Mhz yapasın veya 2133 mhz yapasın :) Ama en az 2133 Mhz yapmakta şu yüzden yarar var. Allah göstermesin ekran kartına bir şey olursa APU'nun içerisinde bulunan R7 GPU'dan devam etmek istediğinde APU'dan tam anlamıyla randıman alabilmek için ramini yüksek frekanslarda tercih edebilirsin. Bu arada Gigabyte kasaya gelelim içerisinde iyi seviye kaliteli Cougar Serisi 700W Power Supply var. Ve modüller özelliği sahip. Bu fiyatlarda yer alan, Xigmatek kasaların, Thermaltake kasaların Power Supplylerinden daha iyi :) İlla kasaya takılırsan boş bir tane Zalman, Corsair vs alırsın. Güzel bir En az 80+ Bronze sertifikalı modern bir power supply alırsın. Mesela; Xigmatek in en pahalı kasasında bulunan linkte vermiş olduğum Power supply iyi:

XIGMATEK VECTOR S SERİSİ 80PLUS 750W SİLVER GÜÇ KAYNAĞI

Ben Bilgisayar alırken ve toplarken marka benim için ikinci plandadır markayı sökerim Ahmet, Mehmet, Mustafa, Recep yazarım hiç sorun değil :) Önemli olan özellik. Fiyat / Performansdır.

Doğrudan şu kötü şu iyi demek yanlış aslında. Neden iyi neden kötü ? Şu yüzden iyi şu yüzden kötü.

Yaşanmış kötü tecrübelerin illa kendi başına gelmesini istemiyorsan bazı markaları direk es geçeceksin. Sana göre fiyatıda iyi perfomansıda iyi olabilir ama unuttuğun şey ömür, ömrüde uzun olmalı 2 gün o süper diyip 3. gün bir bakmışsın kasada yanık kokusu sonra karalar bağlarsın. İkinci bir unuttuğun şey tedarik sonrası markanın sana sunduğu servis kalitesi.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı