i7 6700K - Z170-A CPU Yüksek Frekans Sorunu

CrossBench

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar herkese. BIOS üzerinden "Ez Tuning Wizard" kullanarak işlemciye hız aşırtma yapıyorum. Fakat masaüstüne geçtiğimde güç seçeneklerinde hangi seçenek seçili olursa olsun işlemci hep 4,5 GHz hızda sabit kalıyor. Bu normalde olmuyordu. Yüksek performansta bu değerde sabit kalması normal fakat dengeli ve güç tasarrufu modlarında 4,5 GHz'de sabit kalması normal değil. Dengelide hız değişken, güç tasarrufu modunda ise düşük bir değerde sabit olması gerekirken hep 4,5 GHz'de sabit olduğunu gözlemlemekteyim.
BIOS'u varsayılan ayarlara çevirip ilgili modları tek tek denediğimde (güç tasarrufu, dengeli, yüksek performans) böyle bir sorun olmadığını gözlemliyorum. Ez Tuning Wizard ile tekrardan hız aşırtma yaptığımda bu sıkıntının oluştuğunu fark ettim.
Hiçbir ayar değişikliği, program yüklemesi veya güncelleme yapmadım son 9-10 gündür. 4 gündür durum böyle. Düzeltemedim. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…