I7 6700K'den geçilecek işlemci önerisi

2.el mantıklı mı ben söyle düşünmüştüm sıfır A520M.
2.el R5 5500 veya R5 5600.
A serisi yerine 2.el bir b serisi bir anakart daha iyi olacaktır elindeki soğutucu iyi ise alacağın işlemciyi overclocklama imkanın olur en azından. Ve zaten i7 6700K'den Ryzen 5 5600'e geçtiğinde devasa bir performans farkı göreceksin. Şu anlık bütçen yok ise DDR5 kesinlikle mantıksız.

Hocam öğrenci olarak az olan bütçenizi ölü sokete yatırmış olacaksınız değiştirmeyin daha iyi.

AM4 ile AM5 boyut ve soğutucunun anakarttaki delikleri olarak aynı şekilde kaldılar yani çoğu soğutucu ikisine de uyumlu oluyor.

Haklı olabilirsiniz hocam soğutucuda AM5 için R3 çıkarmalarını bekledim ama çıkmadı belki R5 7500F de pahalı geliyor açıkçası zaten işlerimi Mac'den yapıyorum o yüzden bu para ile ne kadar performans farkı görürüm upgrade ile onu merak ediyorum.

A serisi yerine 2.el bir b serisi bir anakart daha iyi olacaktır elindeki soğutucu iyi ise alacağın işlemciyi overclocklama imkanın olur en azından. Ve zaten i7 6700K'den Ryzen 5 5600'e geçtiğinde devasa bir performans farkı göreceksin. Şu anlık bütçen yok ise DDR5 kesinlikle mantıksız.

Şimdi baktım hocam R5 5600 sıfır ile aynı fiyata satılıyor ikinci elde 5500 yeter mi yoksa 5600'den aşağı in miyim mi 5500 3600X ile bazı yerlerde 5500 geçse de kafa kafa ya performans veriyorlar.

Haklı olabilirsiniz hocam soğutucuda AM5 için R3 çıkarmalarını bekledim ama çıkmadı belki R5 7500F de pahalı geliyor açıkçası zaten işlerimi Mac'den yapıyorum o yüzden bu para ile ne kadar performans farkı görürüm upgrade ile onu merak ediyorum.
Hocam 8400f daha ucuz bir alternatif ve 5600 seviyesinde yanlış hatırlamıyorsam. İlk başta 8400f alınıp ileride daha iyi bir bütçeniz olunca çok daha iyi işlemcilere geçme alternatifiniz var sonuçta ölü soket değil. Ama işte her halükarda am5 daha pahalı olacak o konuda haklısınız. Ama uzun ömürlü olması için verilebilecek bir para.

Şimdi baktım hocam R5 5600 sıfır ile aynı fiyata satılıyor ikinci elde 5500 yeter mi yoksa 5600'den aşağı in miyim mi 5500 3600X ile bazı yerlerde 5500 geçse de kafa kafa ya performans veriyorlar.

2. el 5500 olabilir pazarlıkla 2000 lira altına getirip sıfır B450 çekersin PBO ile 4.4GHz'e ayarlarsın on numara olur ama kesinlikle anakartı b serisi al. Precision Boost OverDrive özelliğiyle işlemci çok daha yüksek performans veriyor.

Hocam ikinizde dediklerinde haklılık payı var çok kararsız kaldım şu anki param ile AM4 geçebilirim ama AM5 de daha mantıklı olacak gibi ama dediğim gibi bir de RAM para çıkacak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı