Çözüldü i7 6800K sistem yavaş açılma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Serhat DURMUŞ

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 7-8 ay once altta yazılı ozelliklere sahıp sistemi topladım.
  • i7 6800K 3,4 Ghz 14MB
  • MSI Godlike Gaming Carbon X99A
  • Asus Strix GTX 750 Ti 2GB OC 128 Bit (önceden alınmış upgrade yapılacak)
  • Kingston 480GB UV400 SSD
  • GSKILL 16GB (4x4GB) Ripjaws4 Mavi DDR4 2400MHz CL15 1.2V Ouad Kit Ram
  • Corsair CS Serisi 750W 80Plus Gold
  • Sıvı sogutma Cooler Master Seidon 120V
Bu sistem tüm güncellemeleri tamamdır hepsi son sürüm ayrıca BIOS günceldir. Windows 10 Pro kullanıyorum 1703 sürümünü onu da UEFI olarak kurdum.

Gelelim soruna sistem geldi günden beri gec acilma sorunu yasıyor istedigim verimliligi alamiyorum. Mesela fotoğraf çekiyorum onu PC atıyorum okumasını sağlıyorum onlar bir ön izleme olarak açilıyor ya bu diyelim 100 fotoğraf 1 dk açildi. Eski PC'de ise bu süre 30 saniye. Ya dersiniz ne alakası var ama öyle PC açilislari bile farklı bu sistem 45 sn açılıyor çok geç bir süre.

BIOS'tan Fast BOOT aktif edilmis olup MSI Fast Boot da aktif edilmiştir. O zamandan bu zamana değişen pek bir şey olmadı ayrıca Ankart Üstündeki Sayaç "00" gosteriyor (sıfır sıfır). PC açılmıyor ve birkac denemeden sonra 5-15 açılıyor sistem fakat yine geç ilk Windows kurduğum zaman PC 25 sn açılmıstı sonra bu süre biraz artti ama genelde 25 sn yine uzun bir süre. Kasa düğmesine bastığımdan itibaren BIOS 18-21 sn (saniye) aralığında geliyor sonrası iste biraz daha gec açılabiliyor. BIOS giriş ekranın 3-4 sn en geç gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Sistemde ne sorunu var hala çözmüş değilim bu arada Tüm kablo bağlantıları sorunsuz ve 3 kez kontrol edilmiştir. Bu sorunu nasıl çözebiliriz? İyi forumlar...

Çözüm
Sorun çözülsünde yüzeysel olarak yazsalar bile yeter bence :).

Şu an RX 460 4 GB 128 Bit ekran kartını taktım format attım tüm bağlantıları kontrol ettim ve güncelledim BIOS dahil sorun devam etmekte. Gerçi sorunun zaten anakartta olduğunu düşünüyorum ama 1 kez daha deniyeyim dedim. 2-3 gün içinde garantiye vereceğim ürünü veya ürünleri neredeyse 1 sene olacak bu sorunla uğraşıyorum. Umarım bu sefer çözerler ya da yeni bir anakart verirler değişim talebinde bulunuyorum fakat değiştirmiyorlar illahi ankarti yakacaz yani değiştirmeleri için. :)
anakart: X99A GODLIKE GAMING CARBON | MSI Global
Ürün alindi yarina konuyu aciyorum.

IMG-20171208-WA0001.jpg

Yavaş açılmasıyla ilgili bir problemi çözdüm eski bir HDD varmış bozuk gibi o yüzden sistem okumaya çalışırken geç açılıyormuş :D . Ama yine de fotoğraftaki gibi 20,8 sn geç geliyor BIOS için, daha hızlanmasını isterdim.
Monitör VG248qe 1ms 144 Hz fullhd DVI bağlı şu an kablo.
ASUS STRIX GTX 1080 8 GB 256 Bit DX12 ekran kartı var yeni aldım.

sss.png
@Serhat DURMUŞ zaten servis kağıdında sıkıntı yazacaktır. Şurasında bulunan bir arıza dan dolayıdır ya da chipset değişimi sonrası sorun giderildi falan diye.
Servislerin gereken bilgiyi yazdıklarını düşünmüyorum, yüzeysel olarak bu vardır diyorlar ayrıntılı sorunu yazmıyorlar.

Sorun çözülsünde yüzeysel olarak yazsalar bile yeter bence :).

Şu an RX 460 4 GB 128 Bit ekran kartını taktım format attım tüm bağlantıları kontrol ettim ve güncelledim BIOS dahil sorun devam etmekte. Gerçi sorunun zaten anakartta olduğunu düşünüyorum ama 1 kez daha deniyeyim dedim. 2-3 gün içinde garantiye vereceğim ürünü veya ürünleri neredeyse 1 sene olacak bu sorunla uğraşıyorum. Umarım bu sefer çözerler ya da yeni bir anakart verirler değişim talebinde bulunuyorum fakat değiştirmiyorlar illahi ankarti yakacaz yani değiştirmeleri için. :)
anakart: X99A GODLIKE GAMING CARBON | MSI Global
Ürün alindi yarina konuyu aciyorum.

IMG-20171208-WA0001.jpg

Yavaş açılmasıyla ilgili bir problemi çözdüm eski bir HDD varmış bozuk gibi o yüzden sistem okumaya çalışırken geç açılıyormuş :D . Ama yine de fotoğraftaki gibi 20,8 sn geç geliyor BIOS için, daha hızlanmasını isterdim.
Monitör VG248qe 1ms 144 Hz fullhd DVI bağlı şu an kablo.
ASUS STRIX GTX 1080 8 GB 256 Bit DX12 ekran kartı var yeni aldım.

sss.png

Çözüm
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı