Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
Sistemin öncelikli kullanım amacı oyun değil. Bu sebeple monitör olarak oyun monitörü düşünmüyorum. Tercih etmemdeki sebepler renk derinliği, boyut, 3000:1 sabit kontrast, monitörün hareket kabiliyeti. Elbette oyun da oynanacak; bu monitör 75 hz bir monitör, benim için yeterli.
Kasa ve güç kaynağı konusundaki tavsiyeleriniz için de teşekkür ederim, tt e bakmıştım, detaylı araştıracağım.
Tekrar selam. Mesajın üzerinden bir süre geçti fakat sistem için parçaları almaya başladım. Kasayı Coolermaster Mastercase maker 5 olarak seçtim ve amazondan aldım, elime ulaştı, eğer vakit bulursam incelemesini de koyabilirim merak eden olursa. Bunun dışındaki parçaları onumuzdeki haftaiçi alacağım.
Sıvı soğutma 240 mm olmak üzere yazdıklarım dışında bir öneriniz varsa bekliyorum.
Güç kaynağını da Corsair RM1000i düşünüyorum.
Bellekler ise Kingston HyperX Predator 4x8 3000 mhz veya Corsair Vengeance 4x8 3000 mhz olacak.
Tekrar selam. Parçaların tümünü satın aldım, bellekler, işlemci ve monitör bayram tatili nedeniyle henüz ulaşmadı, cuma günü ulaşmasını bekliyorum. Bellekleri HyperX savage 4x8 GB 3000 mhz aldım yukarıda yazdıklarımdan farklı olarak. Ek olarak; klavye steelseries apex m800, mouse logitech mx master.
Parçaların elime geçmesiyle beraber cuma-cumartesi montajı yapmayı düşünüyorum, ilk montajım olacak, bir çok video izledim bu konuda. Sizlerin ekstra olarak montajda dikkat edilecekler konusunda tavsiyeleriniz nelerdir ? Statik elektrik/parçaların hassasiyeti vs?
@DeMarcusCousins @CJack60 @Recep Baltaş @Ali Güngör