i7-740QM işlemcinin bir pini kırıldı

kqgqn

Centipat
Daha fazla  
Merhaba i5 480M işlemcili dizüstü bilgisayarın işlemcisini değiştirmek için i7-740QM işlemci aldım. Yanlışlıkla yeni işlemcinin pinlerini yamulttum hepsini düzelttim fakat bir tane pin kırıldı. Kırılan bir pin işlemcinin en solunda ortalarındaydı. Denemek için taktım ve bilgisayar sıkıntısız çalışıyor. Bi sorun yaratır mı acaba? Böyle kullansam sorun olur mu?

Merhaba i5 480M işlemcili dizüstü bilgisayarın işlemcisini değiştirmek için i7-740qm işlemci aldım. Yanlışlıkla yeni işlemcinin pinlerini yamulttum hepsini düzelttim fakat bir tane pin kırıldı. Kırılan bir pin işlemcinin en solunda ortalarındaydı. Denemek için taktım ve bilgisayar sıkıntısız çalışıyor. Bir sorun yaratır mı acaba? Böyle kullansam sorun olur mu?

Kırılan pin toprak piniymiş demek ki. (multimetre varsa eski işlemciden aynı pinin toprak olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.) Stres testinde sorun yoksa ve her şey düzgün çalışıyorsa sorun olmaz bence.

Kırılan pin toprak piniymiş demek ki. (multimetre varsa eski işlemciden aynı pinin toprak olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.) Stres testinde sorun yoksa ve her şey düzgün çalışıyorsa sorun olmaz bence.
Hocam dediğim gibi en soldaki pinlerden biriydi şuanda termal macun olmadığı için açmak istemiyorum bilgisayarı. Zaten uzun bi test yapamadım çalıştığını görünce kapattım. Yarın termal macun süreceğim. Uzun vadede sorun yaratır mı diye endişeleniyorum.

Hocam dediğim gibi en soldaki pinlerden biriydi şu anda termal macun olmadığı için açmak istemiyorum bilgisayarı. Zaten uzun bir test yapamadım çalıştığını görünce kapattım. Yarın termal macun süreceğim. Uzun vadede sorun yaratır mı diye endişeleniyorum.

Ekran kartının GPU-Z ile kaç X slotta çalıştığını ve çalışması gereken değerleri kontrol edin, RAM'lerin hepsinin görünüp görünmediğine bakın, ekran parlaklığı uykuya alma gibi fonksiyonları test edin, stress testi yapın macun sürdükten sonra. Hepsinden geçerse uzun vadede de sorun olacağını sanmıyorum.

Ekran kartının GPU-Z ile kaç X slotta çalıştığını ve çalışması gereken değerleri kontrol edin, RAM'lerin hepsinin görünüp görünmediğine bakın, ekran parlaklığı uykuya alma gibi fonksiyonları test edin, stress testi yapın macun sürdükten sonra. Hepsinden geçerse uzun vadede de sorun olacağını sanmıyorum.
Hocam RAM'leri görüyordu. Dediklerinizi yapacağım. İşlemci 35W'tan 45W'a çıktı çok yük bindirmesem sorun olur mu ısınma konusunda?

Hocam RAM'leri görüyordu. Dediklerinizi yapacağım. İşlemci 35W'tan 45W'a çıktı çok yük bindirmesem sorun olur mu ısınma konusunda?

Termal macunsuz kullanmayı diyorsanız sakın yapmayın. Onun dışında normal soğutma sisteminden bahsediyorsanız emin değilim cihaza bağlı. Ben Z510 laptopun i5 4200M işlemcisini i7 4710mq ya yükseltmiştim ama o cihaz oyundayken 100 dereceye çıkıp kapanıyordu işlemciyi yükselttikten sonra.

Termal macunsuz kullanmayı diyorsanız sakın yapmayın. Onun dışında normal soğutma sisteminden bahsediyorsanız emin değilim cihaza bağlı. Ben Z510 laptopun i5 4200M işlemcisini i7 4710mq ya yükseltmiştim ama o cihaz oyundayken 100 dereceye çıkıp kapanıyordu işlemciyi yükselttikten sonra.
Yok, termal macun olmadan bilgisayarı açmayacağım zaten. Normal kullanım içindi soru. Fazla soru sordum farkındayım ama bir sorun olursa en fazla ne olur? Anakarta zarar verir mi? Olmadı eski işlemciyi takarım zaten.

Yok, termal macun olmadan bilgisayarı açmayacağım zaten. Normal kullanım içindi soru. Fazla soru sordum farkındayım ama bir sorun olursa en fazla ne olur? Anakarta zarar verir mi? Olmadı eski işlemciyi takarım zaten.

İşlemciye anakarta zarar verme ihtimali var. Sogutucu alınıp 90 altı tutulmalı öyle bir durum olursa.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı