i7 7700 oyunlardaki sıcaklık değerleri

batuhan3707

Hectopat
Katılım
23 Ekim 2018
Mesajlar
418
Çözümler
1
Sistemim;
  • i7 7700
  • GTX 1050 Ti
  • 16x1 GB RAM
  • Asus H270F anakart
Fortnite, Rainbow ve CS oynuyorum. Fortnite ve Rainbow oynarken işlemci sıcaklığı en fazla 70 derece, CS oynarken en fazla 83 derece oluyor. Stok fan ile kullanıyorum ve alalı 3 ay oldu. Sizce bu sıcaklık değerleri normal mi yoksa kendime iyi bir işlemci fanı edinmeli miyim? Bütçem en fazla 500 TL.
 
Stock soğutucuya göre normal denebilir. Kaliteli bir soğutucu ile değiştirildiğinde etkisini görürsünüz.
 
500 TL lik bir fan aşırıya kaçabilir bence gereksiz sonuçta OC yapılamayan bir işlemci ve kasanız nedir hava akışı nasıldır bunu da bilmemiz gerekiyor maksimum kule tipi soğutucu desteği nedir. 2. El 150 TL bandında çok güzel soğutucular var kendimin de bir dönem kullanmış olduğu Xigmatek Whizi önerebilirim gerçekten F/P ürünü i7 8700K işlemcimi 4.4 GHZ de rahatlıkla kullanabiliyordum bir tane de kaliteli termal macun alıp sürerseniz 220 TL civarı sizin iş hallolur.
 
Bence direk soğutucu almak yerine ilk önce termal macunu değiştirerek denemelisiniz. CM Mastergel Pro ile normal macunlardan 20 dereceye kadar fark gören var, biraz araştırırsanız görebilirsiniz. İlk önce bununla deneyin olmadı soğutucu önerisi için bir konu açarsınız zaten o işlemci için 500 TL'lik bir soğutucuya gerek yok.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı