i7 7700 ve 1050 Ti sistem toplama

sercan511

Hectopat
Katılım
8 Mayıs 2017
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar.
Bayağıdır takip ettiğim bir site Technopat ama yeni üyeyim. Önerilerinize ihtiyacım var benim için önerileriniz çok önemli.
Uzun bir süredir Notebook kullanmak bıktım artık ve masaüstü orta seviye oyun bilgisayarı toplamaya karar verdim. Sadece oyun için kullanmayacağım. Bütçem aşağı yukarı 4.000TL.

Ekran kartı ve işlemciye karar verdim ama anakart ve kasa için kararsız kaldı çünkü çok fiyat farkları var ve belirgin farklar yok.
İşlemci: i7 7700 3.6 GHz
Ekran Kartı: 1050Ti 4 GB
SSD: 500GB Samsung 850 Evo
RAM: 1x8 GB (anakarta göre tabi ama tahmini 2400 MHz)

Şimdi sorularıma geçeyim:

1. Anakart önerileriniz nelerdir? Anakart için (Z270 çok olur B250 az olur diye düşündüm)H270 leri düşünüyorum ama ATX mi mATX mi almalıyım ? ve H270 , H270M ve H270I hangisinin ne farkı var?
2. Kasa için, kasa ayrı PSU ayrı mı alayım ve marka model ne önerirsiniz? (Tabii ki anakartla bağımlı bir seçim olacak ATX/mATX) ve bana kaç WATT'lık PSU gerekir? Her markanın yazdığı Watt kadar enerji sağlayamadığının farkındayım.
3. Satın almak için Nova bilgisayarı düşünüyorum fiyat olarak en uygun orası geldi bana.Daha ucuz bir yer tavsiye edebilecek veya İKİNCİ EL (garantili veya ikinci el) bulabileceğim yerler önerebilirsiniz.

İkincil sorularım da:

1. Ekran kartının markası modeli çok fark eder mi?
2. i7 7700 oyun için çok mu fazla oluyor herkes i5 topluyor çünkü ve AMD'nin daha ucuz ve aşağı yukarı aynı performanslı ürünlerini önerir misiniz?

Kusura bakmayın çok uzun oldu umarım sabredip okur ve cevaplarsınız. İlla her cevap yazanın hepsini cevaplamasına gerek yok bildiğiniz tek soruya bile cevap verseniz yeterli olur benim için.
Şimdiden teşekkürler cevaplarınızı bekliyorum.
 
Göz gezdirerek okudum. Oyun için işlemciye ağırlık asla verilmez, önemli olan ekran kartı.

İşlemciyi Ryzen 1500X seçebilirsin, kalan parayı da alabileceğin en yüksek ekran kartına yatırısın.

7700 için Z bir anakart gereksiz olur, illa 7700 alacaksan H270 ya da B250 almalısın.

Kasa ve PSU'yu ayrı almak en doğur şey olacaktır. PSU, ucuza kaçılmaması gereken bir parça, sistemi ve hatta evi de yakabilirsin dandik PSU ile. Şakası yok. :)

Ekran kartının markası fark etmiyor artık, görünümü en sevdiğin modeli alabilirsin. Ben Gigabyte, Asus, Msi markalarının 480-580'ini öneririm yine de. Sen XFX, PowerColor, Sapphire gibi marlardan da alabilirsin. Hangisini beğenirsen.

Anakart seçimi kasaya göre yapılmalı. Ya da tam tersi. Ben şimdi toplayacak olsam küp, küçük bir kasa toplardım. Masamın üstüne koymak için, o yüzden şimdi alıcak olsam ITX bir anakart seçerdim. Sen büyük kasa seviyorsundur, o zaman ATX anakart almalısın gibi. ;)
 
Üzgünüm çok uzun yazmışsınız o yüzden okumadım. Ama @Faboxin e katılıyorum. Ekran kartınız işlemciye göre çok ucuz. Eğer amacınız oyun oynamaksa sisteminizdeki en pahalı parça ekran kartı olmalı.
 
Buyrun, bu sistem sizin düşündüğünüz sistemden kat kat daha fazla performansa sahip. İsterseniz SSD 120 GB seçilip; RAM 16 GB yapılabilir. Sistemi Sinerji Bilgisayar üzerinden topladım. Güvenilir siteler; Teknobiyotik, Gameekstra, İtopya, Webdenal, Hepsiburada, İnventus, Nova Bilgisayar, N11. N11'den alışveriş yaparken mağaza puanına dikkat ediniz.
 

Dosya Ekleri

  • 4100.PNG
    4100.PNG
    22,5 KB · Görüntüleme: 242
Çok teşekkür ederim i5 7400 ile gtx1050Ti ye karar verdim.Hdd almayıp sadece 500gb ssd almaya karar verdim bana yeteceğini düşünüyorum harici hard diskim de var çünkü.
Cevabını istediğim bir soru i5 7400 ve gtx1050Ti için kaç watt lık bir psu gerekiyor ve hangi markaları öneriyorsunuz?
i5 7400 için ne anakart önerirsiniz? b250 mi almalıyım?
 
Bu bütçeniz için o iki bileşen seçimi düşük kalacaktır. İşlemci ve ekran kartı, benim seçtiklerime göre performans olarak çok düşükler bilginiz olsun.
Sorunuza gelirsek, 500 W 80+ sertifikalı bir PSU fazlasıyla yeterli olacaktır.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı