i7 7700 ve 3060 Ti darboğaz yapar mı?

blackprens

Kilopat
Daha fazla  
Sistemimde B250 PC Mate MSI anakart, 16 GB RAM, i7 7700 işlemci ve 1050 Ti var. Ekran kartını güncellemek istiyorum artık aklımda 3060 Ti var. İşlemci değiştirmeden darboğaz sorunu yaşar mıyım? Ya da performans çok mu kötü olur?

Ti yerine düz 3060 yeterli bence. Çok rahatsız etmeyecek derecede olur onda, olursa da. Yüksek grafikli oyunlarda, ultrada çoğu oyunda yapmaz. Baktığım testlerin çoğunda %95 ve üzeri kullandım gördüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ti yerine düz 3060 yeterli bence. Çok rahatsız etmeyecek derecede olur onda, olursa da. Yüksek grafikli oyunlarda, ultrada çoğu oyunda yapmaz. Baktığım testlerin çoğunda %95 ve üzeri kullandım gördüm.

3060 da güçsüz geliyor güncel oyunlar da gördüğüm kadarıyla 3060 Ti ile arasında bazı oyunlar da 20FPS fark ediyor.

Dostum imkanın varsa bütçene uygun en güçlüsünü al geç. Yaparsa da yapsın. İleride işlemci güncellersin, ne bileyim her şeyini satar yeni şey alırsın vs her türlü daha değerli olur. "3060 Ti almak için sınırlarımı çok ciddi şekilde zorluyorum." diyorsan 3060 al. Diğer türlü takılmayın bu kadar darboğaz işine. Sadece donanımı aldım bitti olayı yapmayın. Maaşın, harçlığın vs varsa atacaksın belli aralıklarla köşeye ufak ufak güncelleyeceksin. O zaman bir anda para vermek zorunda olmayacağın için sıkıntıya sokmayacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı