i7 7700 ve 3060 Ti darboğaz yapar mı?

Dostum imkanın varsa bütçene uygun en güçlüsünü al geç. Yaparsa da yapsın. İleride işlemci güncellersin, ne bileyim her şeyini satar yeni şey alırsın vs her türlü daha değerli olur. "3060 Ti almak için sınırlarımı çok ciddi şekilde zorluyorum." diyorsan 3060 al. Diğer türlü takılmayın bu kadar darboğaz işine. Sadece donanımı aldım bitti olayı yapmayın. Maaşın, harçlığın vs varsa atacaksın belli aralıklarla köşeye ufak ufak güncelleyeceksin. O zaman bir anda para vermek zorunda olmayacağın için sıkıntıya sokmayacaktır.

Şöyle aslında benim derdim mesela bu kartı aldım veya daha üst bir model taktım normal de benchmark da olsun YouTube'da olsun 90 100 FPS alabilecekken darboğaz yüzünden falan 55FPS kadar düşüp de zevkim bozulmucaksa alıp geçeyim ama ciddi sorun çıkartıp dert olacaksa başıma boşuna para harca mıyım o kafadayım 1050 Ti yetmiyor şu an sizin de biliceğiniz üzere.

Şöyle aslında benim derdim mesela bu kartı aldım veya daha üst bir model taktım normal de benchmark da olsun YouTube'da olsun 90 100 FPS alabilecekken darboğaz yüzünden falan 55FPS kadar düşüp de zevkim bozulmucaksa alıp geçeyim ama ciddi sorun çıkartıp dert olacaksa başıma boşuna para harca mıyım o kafadayım 1050 Ti yetmiyor şu an sizin de biliceğiniz üzere.

Ciddi bir sorun vs olmaz hocam. 1080p de yüksek FPS'lerde ayak bağı oluyor işlemci. Tutup darboğazdan ötürü 55'lere çakıldığınız bir durum olmaz. Belki %1'lerde anlık gördüğü durumlar olabilir bütün fiziği vsyi CPU'ya yazdılarsa eğer. Örnek video buldum. Arkadaş denemiş 5-6 tane video. Fazlasını almak cebinize dokunuyorsa 3060 tercih etmek daha akılcı duruyor sizin için.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ciddi bir sorun vs olmaz hocam. 1080p de yüksek FPS'lerde ayak bağı oluyor işlemci. Tutup darboğazdan ötürü 55'lere çakıldığınız bir durum olmaz. Belki %1'lerde anlık gördüğü durumlar olabilir bütün fiziği vsyi CPU'ya yazdılarsa eğer. Örnek video buldum. Arkadaş denemiş 5-6 tane video. Fazlasını almak cebinize dokunuyorsa 3060 tercih etmek daha akılcı duruyor sizin için.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyu izlemiştim fakat yorumlar da gene darboğaz sorunu yaşayanlar olduğunu görünce korkmuştum ama siz diyosunuz ki mesela 3070 bile alsam çok etkilemez grafikleri falan yüksek tuttuktan sonra.

Bu videoyu izlemiştim fakat yorumlar da gene darboğaz sorunu yaşayanlar olduğunu görünce korkmuştum ama siz diyosunuz ki mesela 3070 bile alsam çok etkilemez grafikleri falan yüksek tuttuktan sonra.

Hayır hocam onu demek istemiyorum. İşlemcinizin destekleyeceğinin de ötesinde ekran kartını almak gelecekteki işlemci+RAM+anakart üçlüsü güncellemesinde size ayak bağı olmaz demek istiyorum. Baştan buna şartlanmanız lazım. Yoksa oyundan oyuna değişen %50'lere varan darboğaz görebiliyoruz.

3060 ve 3060 Ti fiyat olarak yakın olduğu için ikisinden birisini alabilirsiniz. Fakat atıyorum 0 olarak 3070 söz konusu ise 3060/Ti üstüne ekran kartına vereceğiniz o farkı elinizdeki anakart+RAM+işlemcinin üstüne ekleyerek tabii ki daha güncel donanım + 3060/Ti şeklinde devam etmek daha akılcı.

Şu an 7700'lü set kaça satılır biraz araştırmak lazım. 3-5 düşünmeden biraz piyasa ortalaması altında verebilirsiniz. 3060 Ti için aradaki fark yanlış bakmıyorsam 2K'ya yakın oluyor. Onunla birlikte sattığınız donanım miktarını ekleyince B450'li 5600+ 3060 ya da 12400F + 3060 şeklinde de yapabilirsiniz.

Etkiden kasıt şu, gidipte 3070 alırsanız size 1050 Ti performansı vermez. O işlemci ile verebildiği en yüksek fps verir zaten. Ama mesela o işlemci ile RTX 2060'lada 100 fps alırken, 3070 alıp 100 fps almanın ne mantığı var? Boş para dökmek olarak bakıldığı için önerilmiyor.
Ama imkanınız varsa en yükseğini alın geçin. En kötü ihtimalle yatırım olur, ilerde elden çıkarırken ona göre satarsınız.

Hayır hocam onu demek istemiyorum. İşlemcinizin destekleyeceğinin de ötesinde ekran kartını almak gelecekteki işlemci+RAM+anakart üçlüsü güncellemesinde size ayak bağı olmaz demek istiyorum. Baştan buna şartlanmanız lazım. Yoksa oyundan oyuna değişen %50'lere varan darboğaz görebiliyoruz.

3060 ve 3060 Ti fiyat olarak yakın olduğu için ikisinden birisini alabilirsiniz. Fakat atıyorum 0 olarak 3070 söz konusu ise 3060/Ti üstüne ekran kartına vereceğiniz o farkı elinizdeki anakart+RAM+işlemcinin üstüne ekleyerek tabii ki daha güncel donanım + 3060/Ti şeklinde devam etmek daha akılcı.

Şu an 7700'lü set kaça satılır biraz araştırmak lazım. 3-5 düşünmeden biraz piyasa ortalaması altında verebilirsiniz. 3060 Ti için aradaki fark yanlış bakmıyorsam 2K'ya yakın oluyor. Onunla birlikte sattığınız donanım miktarını ekleyince B450'li 5600+ 3060 ya da 12400F + 3060 şeklinde de yapabilirsiniz.

Şu an sadece ekran kartı değiştirebilirim gibi diğerlerine bütçem yetmez alım satım işleriyle de uğraşmadım daha önce 2018 de toplamıştım bu sistemimi.

Etkiden kasıt şu, gidip de 3070 alırsanız size 1050 Ti performansı vermez. O işlemci ile verebildiği en yüksek FPS verir zaten. Ama mesela o işlemci ile RTX 2060'lada 100 FPS alırken, 3070 alıp 100 FPS almanın ne mantığı var? Boş para dökmek olarak bakıldığı için önerilmiyor.
Ama imkanınız varsa en yükseğini alın geçin. En kötü ihtimalle yatırım olur, ileride elden çıkarırken ona göre satarsınız.

Haklısın ben de onu diyorum yani performans kaybımin olacak şekilde hangi kartı almak daha akılcı olur mevcut sistemimle diye sanırım genel olarak herkesin önerdiği 3060-3060 Ti falan hem performans olarak üzmücek hem geleceğe yönelik.

Sistemimde B250 PC Mate MSI anakart, 16 GB RAM, i7 7700 işlemci ve 1050 Ti var. Ekran kartını güncellemek istiyorum artık aklımda 3060 Ti var. İşlemci değiştirmeden darboğaz sorunu yaşar mıyım? Ya da performans çok mu kötü olur?

1080p de yapar 3060ti alaacaksaniz zaten minimum 1080pde kullanmalısınız işlemciyi değiştirin.

Haklısın ben de onu diyorum yani performans kaybımin olacak şekilde hangi kartı almak daha akılcı olur mevcut sistemimle diye sanırım genel olarak herkesin önerdiği 3060-3060 Ti falan hem performans olarak üzmücek hem geleceğe yönelik.
Sizin içi en ideal ve üzmeyecek F/P kart 3060 bence. YouTube 1080p videolarınıda izledim, öyle aman aman bir darboğaz söz konusu değildi Ultra ayarlarda. Ekstra para vermemişte olursunuz.
Zaten 1050 Ti'den geçeceğiniz için, bayağı bayağı güzel gelecektir size. Benim tavsiyem bu yönde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı