İ7-7700 ve H110M Anakart Uyumu

Anakart FPS'ye etki etmez yine aynı FPS'yi alırsınız ama bu işlemciyi alıp anakartı H110M almak ne kadar mantıklı? Asıl sorumuz bu, anakart basamak olarak kullanılmış olur yani dengesiz olur H110 chipset İ5 6500 üstü için önerilmez he en fazla İ5 6600 takarsınız daha üstü önerilmez niye peki çünkü mantıklı olmaz.

Mantığına kim karar veriyor?
Elimde bir bütçe var, atıyorum B250 + 7600 veya H110 + 7700 alabilecek param var, fazlası yok. Benim için mantıklı olan H110 + 7700 olur, senin için mantıklı olan diğeri olabilir karışmam. Kimse kimseye fikrini empoze etmek için yanlış bilgi vermesin.

Mantığına kim karar veriyor?
Elimde bir bütçe var, atıyorum B250 + 7600 veya H110 + 7700 alabilecek param var, fazlası yok. Benim için mantıklı olan H110 + 7700 olur, senin için mantıklı olan diğeri olabilir karışmam. Kimse kimseye fikrini empoze etmek için yanlış bilgi vermesin.
Eğer siz zaten şu iki birleşimi mantıklı bulup kabul ediyorsanız ben bir şey diyemem takmaya devam edin.

Anakart FPS'ye etki etmez yine aynı FPS'yi alırsınız ama bu işlemciyi alıp anakartı H110M almak ne kadar mantıklı? Asıl sorumuz bu, anakart basamak olarak kullanılmış olur yani dengesiz olur H110 chipset İ5 6500 üstü için önerilmez he en fazla İ5 6600 takarsınız daha üstü önerilmez niye peki çünkü mantıklı olmaz.

Kardeşim boşuna yorma kendini anlatamazsın...
Ben de denedim ama maalesef anlamak istemiyorlar. :)

Neyi anlamak istemiyoruz?
Arkadaş güzel örnek vermiş. 7700 + H110M mi yoksa 7600 + B250 mi? Benim seçimim 7700 + H110M olurdu. Neden? Çünkü daha performanslı. Siz söyleyin: Neden diğerini alırdınız?

Arkadaş güzel örnek vermiş. 7700 + H110M mi yoksa 7600 + B250 mi? Benim seçimim 7700 + H110M olurdu. Neden? Çünkü daha performanslı. Siz söyleyin: Neden diğerini alırdınız?
Kardeşim biz performans kaybediyor demiyoruz bak tekrar söylüyorum mantıklı bir hareket değil madem böyle bir işlemci alacak paran var anakart alacan paran mı yok? O zaman B250, Z270 falan hep boşuna insanlar gitsin 1080'li İ7 7700'lü sistemler toplasın anakartı boş versin.

Yahu ne olursa olsun, bir I7'ye iyi bir anakrat yakışır.

Evet çalıştırır, ama B veya Z serisi almak daha iyi olur.

Ayrıca sakın bu karta 6700K takılır demeyin, Z serisi anakart almayanlara K serisi işlemci önermiyoruz.

Boşu boşuna havalanıyorsun. I7 alabilen adam, adam gibi de bir anakart alsın bir zahmet.

Yani adam I7 + RX460 sistem toplamayacak herhalde, ya RX 480, ya 1060 alır.

Anakartın iyi olması ileriye dönüktür. 6 sene bios güncellemesi bile olmayan bir anakart kullanmış birisi olarak söylüyorum. (y)

Kardeşim boşuna yorma kendini anlatamazsın...
Ben de denedim ama maalesef anlamak istemiyorlar. :)
Ya I7'li ve r7 240'lı bilgisayar almak neyse, H serisi ve I7 işlemci almak da odur.

Yani senin madem anakarta verecek paran yok, ekran kartına yatırım yap.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı