i7-7700HQ 2.8 GHz vs. 3.4 GHz

Ali Bilgin

Hectopat
3 GHz civarında 85 derecelerde seyrediyordu. Undervolt uyguladım ve bu sefer 3.4 GHz civarında çalışmaya başladı fakat yine 85 derecelerde seyrediyordu stres testinde ve oyun içi çok fan sesi geliyor. Ben de Turbo modunu kapattım ve stres testinde en fazla 75'leri görmeye başladı fakat 2.8 GHz'e düştü. Ben fan sesi duymak istemediğimden yaptım bunu. Oyunlarda ne kadar FPS kaybı yaşarım? Veya aralarında çok fark olur mu? 1-2 FPS fazla almak için uçak motoru dinlemeye hiç niyetim yok. Veya undervolt uygulayıp bu frekansı 3 GHz'de sabit tutmak mümkün mü, limit koyulabiliyor mu?
Şu an frekansı 3.1'e kitledim ve undervoltla beraber stres testinde en fazla 78 dereceyi gördüm fanlar çok az dönerken. Yine de başka ne yapabilirim? Tavsiyeden zarar gelmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
i5-8250u baz frekansı 1.6GHz Turbosuyla 3.4GHz görebiliyor 2.7GHz 78-83 derece arasında tutabiliyordum Witcher 3'te . CS:GO tarzı oyunlarda FPS kaybı görürsün ve işlemciye yük binen oyunlarda fark edilir. Undervolt'u ayarında yaparsan sıcaklığı düşürmene yardımcı olur.
Alacağın sıcaklıklar oyunun işlemciye mi ekran kartına mı yüklenmesine göre değişir her oyunda benzer sıcaklıkları göremeyebilirsin.
Undervolt'u araştırıp yap ama yoksa mavi ekran yiyebilirsin.Ben XTU'dan yapıyordum undervolt'u.
GHz'yi sabitlemek için ThrottleStop programını kullanabilirsin.

Hocam öncelikle laptop şeçtiğinize göre iş de yapıyorsunuz eğer cok sıcaklık kaybı yok ise her zaman yüksek GHz daha iyidir 2 GHz ile 3GHz arasında 20FPS'den fazla var senin 2.8GHz'yı 3 sayarsak 3.4 GHz IDE Boost diye düşünürsen ki öyle bir test bulamadım maalesef 3GHz ile 3.5 GHz arasında ise yer yer 2 FPS bazen ise 10 FPS'ye kadar çıkabiliyor eğer aralarında cok derece farkı var ise yapmana gerek yok 2.8GHz'de düşük değil ancak oyunlarda bazen yetmeyebilir hocam kusura bakmayın bu saatte telefondan yazıyorum kendi internetimdeyim yararlı olabildiysem ne mutlu bana :D ha bu arada çok kurcalama laptopu BIOS OC falan yanlış ayar yaparsan BIOS piline ulaşman zor olur iyi geceler.
Ha bir de fanlara bir bak tozluysa temizle yağ bakımını yap belki ses ondan dolayı geliyordur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı