i7-7700HQ ısınıyor

BF V'te sıcaklıkların biraz fazla olması normal, fakat bu kadar fazla olması, özellikle de CS:GO'da olması hiç normal değil. Yeni değil, değil mi bilgisayar?
hocam pc 2 yıllık
Kimse termal macunun değiştirilmesini önermemiş. Bende i5 7300HQ var. Ve Intel'in 7. nesil laptop işlemcileri rezalet. FX serisini aratmıyor. Cooler Master Mastergel gibi macunları kullanın.
değiştirdim çünkü
Yeni mi başladı sorun?
hyr kullanmaya başladığımda fark ettim

Evet

Hocam PC 2 yıllık

Şimdi bazı arkadaşlar iş güzarlık yapıp soracak adam işlemci yazmış neden ekran kartını sordun diye aynı bakır boru üstünde ise ikisi de biri ısınınca diğerini de ısıtıyor olabilir diye sordum. Eğer her şeye baktın sıkıntı olmadığını düşünüyorsan artık soğutması yeterli gelmiyor demektir. Altına soğutucu almanızı öneririm.

Şimdi bazı arkadaşlar iş güzarlık yapıp soracak adam işlemci yazmış neden ekran kartını sordun diye aynı bakır boru üstünde ise ikisi de biri ısınınca diğerini de ısıtıyor olabilir diye sordum. Eğer her şeye baktın sıkıntı olmadığını düşünüyorsan artık soğutması yeterli gelmiyor demektir. Altına soğutucu almanızı öneririm.
ekran kartıda genelde 6-7 derece aşağısında işlemciye göre.

İlk aldığından beri böyleyse ve undervolting, termal macun ve pad değişimi de yaramıyorsa soğutucunun kendisinde sorun olabilir. Baktın mı hiç sorun kronik mi diye?
@burak3806 10-15 derece indirmesi mümkün değil harici soğutucuların. En azından 80'e düşmesi lazım, aksi takdirde çok yaşamaz bu bilgisayar.

-110 mv değerlerine kadar undervolt edilebiliyor genellikle bu işlemci. İdeal değerinizi bulursanız bir tık rahatlayabilir. Ben de kullandım aynı model işlemcili bir laptop ve gerçekten zor zamanlar yaşattı. Ama yine de undervolt ile çözüyordum, hele CS gibi oyunlarda. İdeal voltaja bir de soğutucu eklerseniz, donanımsal bir arıza yoksa soğutmada işe yarayacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı