i7-7700HQ ısınıyor

@Jorji Costava belki ideal değerleri bulamamıştır hocam. Bende eskiden ideal ve sınır olan değerleri bulamadığım için 93 derecelere çıkıyordu. Sonra Benchmark testi başlarken undervolt işlemin uyguladım. Saatlerce uğraşıp stabil değerleri buldum ve sıcaklık 85 derecelere kadar düştü.

@Trieetz genelde çok düşük değerlerden başlandığı için herkes az-çok buluyor kendi bilgisayarının sınırlarını. Konu sahibi bi' yazsın bakalım. Umarım Dell Inspiron değildir bilgisayarı.

@Shuichi Tatsuo özellikle 7700HQ model işlemcili dizüstü bilgisayarların lanetidir. İşlemci yeterince iyi soğutulamamasından dolayı yük kalkana kadar sık sık frekans düşürür, bu da oynanan oyunun, yapılacak işin canına okur.

@Jorji Costava belki ideal değerleri bulamamıştır hocam. Bende eskiden ideal ve sınır olan değerleri bulamadığım için 93 derecelere çıkıyordu. Sonra Benchmark testi başlarken undervolt işlemin uyguladım. Saatlerce uğraşıp stabil değerleri buldum ve sıcaklık 85 derecelere kadar düştü.

Hocam idael değerlerinizi paylaşabilir misiniz?
@Trieetz genelde çok düşük değerlerden başlandığı için herkes az-çok buluyor kendi bilgisayarının sınırlarını. Konu sahibi bi' yazsın bakalım. Umarım Dell Inspiron değildir bilgisayarı.
Acer Predator Hellios 300

Hocam idael değerlerinizi paylaşabilir misiniz?
Herkesin işlemcisi farklıdır hocam. Kendiniz bulmalısınız. Rehberde dediğim gibi prime95 programını kurup güzelce test başlatın. Aynı andada voltaj düşürün. Stabil değerleri bulmaya çalışın rehberimde daha açıklamalı anlattım hocam şimdi burda yazamıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı