i7 7700HQ laptop donuyor

Dejavuyto

Decapat
Daha fazla  
Selam.
Elimde Acer Nitro serisi gamer bir laptop var. Uzun yıllardır bende ama aldığım günden beri hiç memnun değilim. Sürekli donmalar yaşıyorum. Özellikle masaüstü çok donuyor. Bu donmalar bazen anlık 1-2 saniyelik bazen ise dakikalarca sürüyor. Pek oyun oynamıyorum eskiden bir iki el CS:GO atardık onda FPS iyi olmasına rağmen anlık ciddi FPS düşüşleri meydana geliyordu. Hiçbir şekilde verimli kullanamıyorum. Chrome'da dolanırken vs çok rahat ama tarayıcıyı altta atıp masaüstüne dönmek isterseniz ya da farklı bir uygulama-dosya açmak isterseniz çoğu zaman masaüstünü çoktan donmuş bir şekilde buluyorum. İlk aldığım dönemler Acer ile iletişime geçtiğimde yazılımsal olabileceğini temiz bir formattan sonra düzeleceğini söyledi ama kaç kez format atsam da düzelmedi. Donanımdan pek anlamıyorum fakat bu donanımda olan bir PC'nin bu kadar sorun çıkaracağını da düşünmüyorum. Mesela en büyük sıkıntım; Chrome'da dolaşırken birden internet gitmiş gibi oluyor hiçbir sayfaya girmiyor (ama internet gitmiyor) Chrome donuyor sanıyorum masaüstüne geliyorum masaüstü donmuş onun için Chrome yanıt vermiyor bu sürekli oluyor. Aşağıya bilgisayarın özelliklerini ve HD Tune fotolarını bırakıyorum. Yardım edenlere şimdiden teşekkürler.

yardım edecek var mı?

Dosya Ekleri

• HDTune_Benchmark_WDC_____WD10SPZX-21Z10T0.png
    HDTune_Benchmark_WDC_____WD10SPZX-21Z10T0.png
    65,8 KB · Görüntüleme: 31
  • HDTune_Health_WDC_____WD10SPZX-21Z10T0.png
    HDTune_Health_WDC_____WD10SPZX-21Z10T0.png
    66,9 KB · Görüntüleme: 28
  • g40ed09.jpg
    g40ed09.jpg
    74,1 KB · Görüntüleme: 19
  • ituwzcj.jpg