i7-7700HQ ve GTX 1050 Sistemde Düşük Performans

soloturk44

Hectopat
Katılım
24 Mayıs 2018
Mesajlar
7
Merhaba. Cihazım i7-7700HQ, 8GB 2400MHz RAM, GTX 1050 4GB, 1 TB HDD özelliklerine sahip bir notebook.
Uygulama olarak Discord, Steam, AVG antivirüs tarzı arka plan uygulamalarım arkada hep açık. Problem şu; çoğunlukla sistem uygulamaları açmada geç kalıyor örnek olarak Chrome açmayı denediğimde bekliyorum kendine gelsin diye. Çözüm olarak SSD ve RAM almayı ileri bir tarihte düşünüyorum. Şimdilik ne yapabilirim, tavsiyeleriniz nelerdir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun kaynağı 2016 mayıs ayına kadar gidiyormuş. Marka fark etmeksizin Intel & Nvidia dizüstü bilgisayarların büyük bölümünde var. GTX 1050, GTX 1050Ti, GTX 1060 içeren modellerde görülüyor. Intel HD 630 ve Nvidia ekran kartı arasındaki geçişlerde saniyelik takılmalar var. Sürekli Nvidia ekran kartı kullanan program ve oyunlarda sıkıntı yaşanmıyor. Windows insider, güncellemeleri erkenden alıp, geri bildirimler ile Windows'un sorunları hızlıca çözmesini sağlıyor. Bu sorun 2 senesini doldurduğu için "hızlı çözüm" pek geçerli değil tabii. :) Çözümün yakın olduğu bilgileri var, beklemedeyiz. Sana belirttiğim başlığı takip et.
 
O zaman ben bu cihazı aldığımda bana verilen eski gtx sürücüsünü kurmayı deneyeceğim bir kere daha yapmıştım düzelmişti, bu sefer otomatik güncelleme yapmış olabilir
 
Önceden de vardı bu takılmalar. Windows sürüm 1803 ile Google Chrome'da daha belirgin hissedilmeye başladı. Konunun sayfasında kimi geçici veya kısmi çözümler mevcut, onlara bir göz at istersen.
 

Geri
Yukarı