i7 7700k ekran kartı tavsiyesi

numansrn

Megapat
Daha fazla  
İyi günler dilerim herkese. Sevgili dostlarım yalan olmasın yaklaşık bir ay önce buna benzer bir konuda başlık açmıştım. Lakin benim hatam yüzünden sistem bilgilerinde eksiklik oldu ve bundan ötürü hatalı bir bilgilendirme süreci yaşandı. Buna mukabil olarak bende yeni bir başlık açayım dedim.

Sistem bilgileri:
1) Intel(r) Core(tm) i7-7700K CPU @ 4.20GHz (8 cpus)
2) 16 GB RAM.
3) MSI GeForce GTX970 GAMING 4G GDDR5 4 GB 256Bit NVIDIA DX12 ekran kartı.

Yardımınıza ihtiyaç duyduğum mesele ise; ekran kartı. Acaba bu sisteme uygun 8 GB'lık ekran kartı önerebilir misiniz? Niyetim bu ekran kartını elden çıkarmak, üzerine biraz daha koyup Cyberpunk 2077 çıkmadan bilgisayara entegre etmek. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX 3000 serisi yakında geliyor. RTX 3000 serisi geldiğinde RTX 2000 serisinde bayağı bir indirim olacaktır. Bence RTX 3000 serisini beklemelisin.
Gireceğini düşünmüyorum üretimleri durdu, zira GTX serisinden RTX serisine geçişte de GTX serisinin fiyatlarında bir düşüş olmamıştı.

Belli olmaz ara sıra NVIDIA'nın böyle şaşırtan indirimlerini ara sıra denk geliyorum. Ama tabii ki karar NVIDIA'nın.
Onlar NVIDIA'nın indirimleri değil, satıcı firmaların ellerinde ki stokları eritmek için yaptıkları indirimler. Çok büyük indirimler olmasa da yine de takip edilebilir tabi ki.

3000 seri sınıfının en düşük seviye kartının (3050 olması gerekiyor sanırsam); 2060S'ten daha güçlü olacağı bilgisinin kaynağını size zahmet paylaşabilir misiniz? Merak ettim açıkçası. Zaten bu kart her ne kadar güçlü gelecek olursa olsun 7700K 2K'da rahatlıkla besleyecektir diye düşünüyorum.

3000 seri sınıfının en düşük seviye kartının (3050 olması gerekiyor sanırsam); 2060S'ten daha güçlü olacağı bilgisinin kaynağını size zahmet paylaşabilir misiniz? Merak ettim açıkçası. Zaten bu kart her ne kadar güçlü gelecek olursa olsun 7700K 2K'da rahatlıkla besleyecektir diye düşünüyorum.

Eğer 3050 çıkacaksa 2060S'den güçsüz olabilir ben direkt 3060 çıkacak diye düşündüm. Tahminen söyledim bunu önceki serilerdeki performans farkına bakarak.
2K'da besleyebilir eksik bir ifade kullandım orada 1080P'de 3000 serisi kart besleyemeyeceğini düşünüyorum.

Normalde böyle mesajlara haklısın der geçerim ama böyle dedikçe forumda her geçen gün bu tipler artıyor.
Bak güzel kardeşim hadi bilgin yok piyasayı hakkında fikir sahibi değilsin anlarım. Fakat burada bilgi sahibi piyasayı takip eden insanların, hiçbir çıkar gözetmeden insanlarla bildiklerini paylaşıp onlara yol göstermek için uğraşırken. Dar bilginle gelip "insanların hayatına zarar ziyansınız" gibi ifadeler kullanıp haklı çıkma çabasında olmak yerine biraz araştır, oku ve okuduğunu doğru anla.

Yine de sana tane tane anlatmaya çalışayım belki anlarsın,
NVIDIA'nın piyasaya sürdüğü son seri olan super serisi kartların en düşük modeli olan RTX 2060 super (altını çizip kalın punto ile yazıyorum belki bu sefer okuduğunu anlarsın) şu an piyasa da 4.000 -5.000 fiyat bandında satılmakta. Sen hala RTX 2060 modelinden bahsedip 2.800 - 2.900 liraya satılıyor diyorsun.
Yani NVIDIA'nın piyasaya sürdüğü son serinin en düşük model kartı 4.000 - 5.000 TL arasında satılıyorken sen yeni çıkacak serinin en düşük kartının 3.500 TL'den piyasaya sürüleceğini iddia ediyorsun.
Bir diğer bilgi GTX 1080 Ti'ın piyasa çıkış fiyatı 699 dolar, RTX 2080 Ti piyasa çıkış fiyatı 1.200 dolardı.

Sen beni kaile alsan ne olur almasan ne olur?
Önce fiyatlar konusunda cevap vereyim. Gidip bu zeka küpü arkadaş RTX2080 Ti'ın founders Edition modeli(pahalı olan) ile GTX1080 Ti'ın reference(ucuz olan) modelini karşılaştırmış. Kimi kandırıyorsun, kendini. Bende kalın puntolarla yazayım belki algılarsın. GTX 1080 Ti'da RTX2080'de 699 dolara piyasaya sürüldü. üstelik üzerinde raytracing için çekirdek olmasına rağmen. Daha fazla maliyet olmasına, daha fazla performans vermesine rağmen aynı fiyata çıktı piyasaya.
İşte zamanında senin kafandakiler 699 dolara GTX1080 Ti aldırdı millete. Bende diyorum ki bekle güzel kardeşim.
Ayrıca GTX ile GTX'i karşılaştırırsan doğru sonuca ulaşırsın. GTX ve RTX'i karşılaştırmak kokuşmuş bir cehalet örneği çünkü birisinde fazladan bir çekirdek var. 🙂
Önce büyü, büyürken öğren sonra gel tartışalım seninle.

GTX1650 Super GTX1050 Ti'ın üstü, GTX 1060 6 GB'tan performans olarak bayağı yukarıda. GTX 900 ve GTX1000 serisinde de bu şekilde oldu güç artışı. Bu böyledir. Tahmin etmek zor değil.
Düzenleme: Ha olurda RTX3050 Ti ya da super diye bir kart olursa RTX2060 Super'e denk olacaktır. Bu böyledir. Şu anın en yeni teknolojisi 2, 3 ay sonra eski teknoloji olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı