i7 7700k İçin Soğutma ve termal macun önerileri

Kcavit444

Kilopat
Hepsiburada'nın KDV indirimi ile i7 7700k'yı az önce aldım. Mevcut bilgisayarımın üzerindeki i5 7600k'yı Cooler Master Seidon 120v sıvı soğutma ( işlemcinin hemen solunda dışarı üfleyecek şekilde takılı) ile birlikte kullanıyorum.

Kasamın içinde 14 cm'lik 1 adet önde ve 12 cm'lik bir adet tepede olmak üzere 2 tane fan var. Bu fanlardan öndeki içeri üfleyecek şekilde , tepedeki ise dışarı üfleyecek şekilde ayarlı.

Sorum şu;

Overclock yapmadan stok hızda kullanacağım i7700k için Seidon 120v yeterli olur mu ?

Ayrıca önerdiğiniz bir termal macun var mı ? (Şu an Cooler Master'ın macununu kullanıyorum.)

Farklı önerilere de açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Seidon 120V önerilmeyen bir AIO sıvı soğutma.
Hatta direkt 120mm AIO sıvı soğutmaları önermiyoruz.
Termal macun olarak Thermal Grizzly Kryonaut'a bakabilirsiniz.
Soğutucu için bütçeniz nedir ve kasanız nedir?

İade edip 8600K almalısınız. Çoklu çekirdekte önde ve 2 çekirdek avantajı var. Güncel soket bakımından da önde.

Intel Core i5-8600K 3.60GHz LGA1151 İşlemci Fiyatı

Tabii ki yeterli olur. Sonuçta giriş seviyesi ama güzel bir sıvı soğutma. Intel onun yanına 3 liralık fan veriyor da yetiyor. OC bile yaparsın rahatça.
İntel 7700K gibi bir işlemciye O.C yapmayın diye açıklama yaptı. 3 liralık fan nasıl yetecek açıklarsanız seviniriz.

7700K fansız geliyor da 7700'ün falan yanında gelen fanın tıpatıp aynısı Kadıköy'de 15 lira ve Intel bu fanı K serisi hariç hepsine koyuyor. OC açıklamasını da hiç duymadım, link atabilir misin? Meraklandım şimdi. K serisi OC demektir çünkü.

K serisi çarpan kilidi açık demektir. Overclock yapmak zorundasınız diye bir şart yok.
i7 7700K ve i7 6700K'nın ani sıcaklık sıçraması sorunu mevcut. Eğer siz bir de overclock yapar, voltajı arttırırsanız sıcaklık sıçramaları ve anlık artış 5 derece ise 10 dereceye çıkacak, işlemci olumsuz etkilenecektir. Böyle bir açıklama mevcut olmasa bile bence de yapılmamalıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…