i7 7700K ile sistem toplama

Ruveliusz

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle herkese merhaba. Ben sistem toplarken size danışmak istedim. Sistemin öncelikli amacı fotoğraf ve video düzenleme uygulamalarını kullanmak aynı zamanda 1080P Full HD oyun oynamak istiyorum. Ama aklıma takılan birkaç soru var.

1- Z170 ve Z270 chipsetli anakartların birbirinden ne farkı var ?
2- Corsair Carbide 100R veya 200R model kasalara Corsair H45 sıvı soğutucu sığar mı ?
3- İşlemcimi (İntel i7 7700K) overclock ettiğimde güç tüketimi artar mı? Artar ise ne kadar artar ?
4- Modüler ve Full modüler arasında çok fark var mıdır ? Fiyat farkına değer mi ?

1- Z270 daha güncel bir anakart serisidir. Elindeki işlemciyle uyumludur. Z170 anakartta uyumlu fakat BIOS güncellemesi yapman gerekecek.
2- Emin değilim kullanıcısı varsa daha yardımcı olabilir.
3- OC yaptığında voltaj değerini değiştirirsin ve tüketim artar. Fakat öyle seni etkileyecek bir fark yaratmaz.
4- Full modüler PSU bütün kabloları sökülüp takılabilendir. Modülerde ise bazı kablolar (anakart güç kablosu gibi) bunlar PSU üzerine sabit durumda gelir ve sökemezsin. Bütçeni zorlarsa değmez tabi.

İşlemci elimde mevcut ve işlemci gücü benim için önemli. AMD kat kat üstünmüş gibi neden her sistemi AMD toplamak istiyorsunuz anlamıyorum.
İşlemci elinizde varsa tamam.

Evet, R7 1700 Render işlerinde 7700k'dan kat kat üstündür. 1080p oyunculuk içinde çok az gerisindedir.

İşlemci elimde mevcut ve işlemci gücü benim için önemli. AMD kat kat üstünmüş gibi neden her sistemi AMD toplamak istiyorsunuz anlamıyorum.
Onu bende anlamış değilim hangi sistem toplama konusuna baksam ısrarla Intel almak istiyorum diyene Ryzen tavsiye ediliyor:) Tavsiye etmek tamam ama adam ısrarla bastırıyor ve Intel tavsiyesinde bulunmuyor:)

1- Z270 daha güncel bir anakart serisidir. Elindeki işlemciyle uyumludur. Z170 anakartta uyumlu fakat BIOS güncellemesi yapman gerekecek.
2- Emin değilim kullanıcısı varsa daha yardımcı olabilir.
3- OC yaptığında voltaj değerini değiştirirsin ve tüketim artar. Fakat öyle seni etkileyecek bir fark yaratmaz.
4- Full modüler PSU bütün kabloları sökülüp takılabilendir. Modülerde ise bazı kablolar (anakart güç kablosu gibi) bunlar PSU üzerine sabit durumda gelir ve sökemezsin. Bütçeni zorlarsa değmez tabi.
Z170 Sky Lake Z270 Kaby Lake destekler diye duymuştum. Bu doğrumu acaba? Z170 ile 7700K kullansam bir kaybım olur mu? Z270 ile kullansam ne gibi yararları olur?
Bilgisayarın toplam istediği watt değeri 450. 600watt kullansam OC yaparken sorun olur mu? (SLI veya CrossFire yapmayacağım)

İşlemci elinizde varsa tamam.

Evet, R7 1700 Render işlerinde 7700k'dan kat kat üstündür. 1080p oyunculuk içinde çok az gerisindedir.
R7 ile alakalı sizle hemfikirim. Lakin siz bir önceki yorumunuz da R5 demişsiniz. İ7 7700k R5den üstündür bunu tartışmamıza bile gerek yok bence.

Z170 ve Z270 anakartlar 1151 soket kullanmakta. Yani 6 serisi ve 7 serisi Intel işlemcileri desteklemektedir. Fakat 7 serisi işlemciler daha sonra çıktığı için Z170 serisi bir anakart alırsan BIOS güncellemesi yapmak zorundasın kullanmak için. Zor bir işlem değil. OC konusunda aşırı deneyimli değilim ama işlemciye yapacağın OC o değeri aşmaz bence.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı