i7 7700K işlemciyi 5GHz kullanmak zararlı mı?

İbrahimkocaman

Hectopat
İşlemcim i7 7700K Gıgabyte Aorus GA-Z270x Gaming 7 anakartımla kullanmaktayım. BIOS'ta otomatik OC modundan 5GHz'yi secip OC yerine getirdim. Corsair H100i v2 ile beraber kullanmaktayım bu arada. Stres testinde 1. işlemci maksimum 79 diger 3 işlemcimde maksimum 78'de sabit kaldı. Mınimumda ise 31 ve 29'da seyrediyor işlemcinin sıcaklıgı. Hep 4.8 kullandım 5 GHz'ye yeni cıkarttım. Sizce mantıklı mı 5 GHz'de kullanmak işlemciye zararı olur mu? Yoksa tekrar 4.8'e getireyim mi? Bu arada otomatik OC oldugu icin voltaj artısı falan ben yapmıyorum anakart kendisi yapıyor. O da tam olarak 1.320 V sabit şimdiden herkese teşekkur ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence en iyilerden. Fakat AMD Ryzen 7 ve üstü bunu ezer.
Ryzen 7 mi? Sen ciddi misin arkadaşım yanlış bilgilendirme yapma, Bence diye bir söz diyemezsin işlemciler senin isteğine göre güçlü ve ya güçsüz değil.

Ayarları elle yapman daha sağlıklı olur. Tüm çekirdekler 5 GHz'de ve özellikle 1.32V ile çalışıyorsa muhteşem. Prime95 ile test edin ayrıca. Gerek tekli gerek çoklu çekirdek performansı bakımından şaha kalkmıştır işlemci stok haline göre. Sıcaklıklar iyi görünüyor. Bu durumda kullanabilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı