i7 7700K işlemciyi 5GHz kullanmak zararlı mı?

Yorumlarınız icin tesekkurler arkadaşlar. 15 Intel Stress teste tabi tuttum 81 en yuksek herhangi bir mavi ekran falan almadım oyunda da stres testinde de oyle bir sıkıntı olmadı. Benim tam istedigim cevap su işlemciye zararı var mı ömrü kısalır mı? Kısalırsa neden? Hepinize simdiden tesekkur ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilinçli ve dengeli yapılan overclock işlemciye zarar da vermez, ömrünü de kısaltmaz. Voltaj değerini abartmamak şartı ile, sıcaklık değerlerinin 85-90 derecelere gelmemesi halinde hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.

Bilinçli ve dengeli yapılan overclock işlemciye zarar da vermez, ömrünü de kısaltmaz. Voltaj değerini abartmamak şartı ile, sıcaklık değerlerinin 85-90 derecelere gelmemesi halinde hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.
Çoğu insan O.C un zararlı olduğunu düşünüyor. Bence iyi bir soğutman varsa, sıcaklık 80 derece altındaysa bir sorun olmaz.

Aynı degerler 78 derece şu an 80 81'de seyrediyor. Benim sıkıntım su yonden 5 GHz yuksek bir deger sogutmam cok iyi kafam haşa rahat değil ama 4.8 ısı degerleri eşit benim mevzum performansın o kadar yuksek olmasından haric orada 5 GHz hızını gormek psikolojik zevk yasamaktan başka bir şey değil yani.

5GHz yerine 4.8 olsun ne olacak? :) Bende 9600K var. Normalde 5.2'ye kadar çıkabiliyor. Ben şu an 4.5'te kullanıyorum.

Senin yerinde olsam 5 GHz'in altuna dsmem o işlemci hakediyor 5 GHz'i. Benimki 7 nesil oldugu icin sordum. Korkum sadece su 7. Nesil işlemciyi 5 GHz'de kullanan kullanıcı sayısı yok denecek kadar az kullanayım mı yoksa 4.8 düşüreyim mi? Bu arada sistemde 32 GB 3000 MHz RAM Samsung SSD Toshiba M2 SSD RTX 2060 Asus ROG Strix.

Kendin söylemişsin işte sebebini işlemcisi, soğutucusu, kasası, anakartı herkesin yeterli değil o yüzden 5 GHz kullanamıyor. Yani azınlıkta kalman da şaşırılacak bir durum yok. İşlemciyi 4.8 GHz kullanıyorsan 10 sene 5 GHz yaparsan 7 sene kullanırsın diye bir şey de söz konusu değil. İşlemci öyle ufak frekans artırımından kolaylıkla bozulacak parça değil.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı